VIDEO Toader, despre sansele unui roman condamnat penal de a se angaja la Camera Deputatilor. "Egalitatea este numai in cadrul aceleiasi categorii"

VIDEO Toader, despre sansele unui roman condamnat penal de a se angaja la Camera Deputatilor.

Prezent la Timisoara pentru o vizita de lucru, ministrul Justitiei, Tudorel Toader a fost intrebat de ce o persoana care a iesit din penitenciar si vrea sa se reintegreze in societate, spre exemplu, nu se poate angaja ca muncitor necalificat la Camera Deputatilor, dar presedintele Camerei Deputatilor poate fi o persoana condamnata penal.

acum 66 luni (8 Jun 2018)

"Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari", spune Constitutia Romaniei la articolul 16. In tot acest timp, Camera Deputatilor, unde presedinte este Liviu Dragnea, condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul", le impune celor care vor sa se angajeze la Camera Deputatilor sa aiba cazierul curat. Spre exemplu, in anunturile de organizare a concursurilor pentru posturile de bufetier, brutar sau muncitor necalificat, postate la un moment dat pe site-ul Camerei Deputatilor conditia de inscriere la concurs era ca persoanele care se inscriu la concurs sa nu aiba cazier judiciar sau antecedente penale.

Pentru un concurs pe postul de consilier in cadrul Serviciului Salarizare de la Camera Deputatilor, una dintre conditiile de participare este: fara condamnari definitive pentru savarsirea unei infractiuni nedemne de exercitarea unei functii publice.

Prezent la Timisoara pentru o vizita de lucru, ministrul Justitiei, Tudorel Toader a fost intrebat de ce o persoana care a iesit din penitenciar si vrea sa se reintegreze in societate, spre exemplu, nu se poate angaja ca muncitor necalificat la Camera Deputatilor, dar presedintele Camerei Deputatilor poate fi o persoana condamnata penal. Si daca nu sunteti de acord. Si daca nu e de acord, tot asa e cum spun eu. Unul care a fost condamnat, caruia i s-a rasturnat prezumtia de nevinovatie, a executat pedeapsa si a iesit din penitenciar, il puneti cu unul care a fost condamnat in prima instanta si nu definitiv si care nu a fost in penitenciar si nu a iesit din penitenciar.

Ministrul Justitiei a sugerat ca o comparatie intre o persoana condamnata definitiv si Liviu Dragnea nu se poate face, fiind doua situatii "diametral opuse". "Un profesor, nu poti sa spui de ce nu e egal cu un inginer. Nu poti sa spui, de ce un profesor de istorie de la cel mai bun liceu din Timisoara, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro