VIDEO Timisoara, vara anului 1989, la un concert rock. Cum aratau rockerii banateni chiar inainte de Revolutie

VIDEO Timisoara, vara anului 1989, la un concert rock. Cum aratau rockerii banateni chiar inainte de Revolutie

O inregistrare video document a fost postata pe canalul Youtube de la concertul trupei Pro Musica din 18 mai 1989, cu cateva luni inainte de izbucnirea Revolutie. Puteti vedea imagii unice inregistrate de la concertul din vara anului 1989: Cititi si: INTERVIU Ilie Stepan, la 25 de ani de cand a avut curajul sa urce in balconul Operei: "Dictatura comunista a fost inlocuita de dictatura financiara"

acum 60 luni (7 Aug 2016)

O inregistrare video document a fost postata pe canalul Youtube de la concertul trupei Pro Musica din 18 mai 1989, cu cateva luni inainte de izbucnirea Revolutie. Pro Musica, trupa condusa de liderul Ilie Stepan, era, la acea ora, declarata cea mai buna formatie rock din Romania. Concertul din Sala Olimpia a fost organizat cu ocazia lansarii noului disc al trupei, "Rockul Barock". Acesta a fost editat in 1988 si era primul album intreg al trupei Pro Musica. Pe scena din Sala Olimpia, Pro Musica a concertat in formula Ilie Stepan (chitara), Tic Petrosel (voce), Cristian Podratzky (bas), Bujor Hariga (chitara), Vasile Dolga (tobe), Alexandru Kolompar (claviaturi, vioara) si invitatul Gigi Pavel (saxofon). Inregistrarea de aproximativ 28 de minute incepe din fata salii, unde tinerii incep sa se adune. Acestia erau supravegheati cu atentie de militienii imbracati in hainele lor albastre. Rockerii fac misto de bicicleta lui Lica Dolga, care avea un cos in partea din spate. Vreau sa arat la Olimpia cum trebuie sa sune o trupa", spunea Lica Dolga, in timp ce aproape toti muzicienii si cei din staff trageau din greu din tigari. Apare in cadru si un tanar care poarta un tricou negru cu "Iron Maiden", lucru destul de rar intalnit in Romania acelor vremuri. Muzicienii au concertat pe podeaua salii de sport, fara sa aiba vreo scena aparte. Aveau doar cateva reflectoare, iar in spatele lor un banner pe care scria "Pro Musica". Prezentatorul spectacolului ii invita pe rand pe scena, pe cei de la Pro Musica. Cea mai buna trupa de rock din Romania!", spune prezentatorul. Prima piesa cantata de Pro Musica a fost "Si daca". Unii sunt la bustul gol, altii aprind torte din ziare. Dupa concert, cei de la Pro Muzica au ramas sa ofere autografe fanilor. Puteti vedea imagii unice inregistrate de la concertul din vara anului 1989: Cititi si:

INTERVIU Ilie Stepan, la 25 de ani de cand a avut curajul sa urce in balconul Operei: "Dictatura comunista a fost inlocuita de dictatura financia... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro