VIDEO Timisoara - capitala culturii, Bucuresti - capitala recordurilor. In Parcul National s-a copt un covrig gigantic: "Ati vazut asa ceva in alte tari?"

VIDEO Timisoara - capitala culturii, Bucuresti - capitala recordurilor. In Parcul National s-a copt un covrig gigantic:

Sub patronajul Primariei Sectorului 2 si al Centrului Cultural "Mihai Eminescu", in Parcul National s-a copt un covrig gigantic, declarat de organizatori "cel mai mare covrig facut vreodata in Romania". Covrigul a fost supravegheat de ISU Pentru ca ineditul eveniment sa fie lipsit de incidente neplacute, la fata locul si-au facut aparitia si doi reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU).

acum 76 luni (17 Sep 2016)

Sub patronajul Primariei Sectorului 2 si al Centrului Cultural "Mihai Eminescu", in Parcul National s-a copt un covrig gigantic, declarat de organizatori "cel mai mare covrig facut vreodata in Romania". Initiativa a fost primit cu bucurie, mai ales ca, la final, covrigul a fost impartit pe gratis, iar oamenii au mancat pe saturate. Pregatirile au inceput de la primele ore ale diminetii, la impletirea covrigului lucrand peste zece mesteri adusi special din zona Bucovinei. Lung de 20 de metri, covrigul rula usor pe banda, trecea prin cuptor si iesea pe cealalta parte gata rumenit. In preajma s-au adunat imediat o multime de pofticiosi, care urmareau cu prefacuta uimire procesul de rulare a covrigului: "Ia, uite, ce ca lumea il face". De fapt, cei mai multi dintre ei erau animati de acelasi gand: mult asteptatul moment de final, cand primarul Mugur Mihai Toader, edilul sectorului 2, avea sa imparta, cu mana lui, uriasul si apetisantul covrig. Intre participanti, cel mai sincer s-a dovedit domnul Marius, un sexagenar cu chelie si ochelari, care a recunoscut cu mana pe inima: "Da, domnule, am venit sa-l mananc! Covrigul a fost supravegheat de ISU Pentru ca ineditul eveniment sa fie lipsit de incidente neplacute, la fata locul si-au facut aparitia si doi reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU). Ei au inspectat cuptorul la care se cocea covrigul, precum si gratarele din imediata apropiere, unde se vindeau mititei, carnaciori si alte preparate pe baza de carne. La un moment dat, unul dintre cei doi oamenii de la ISU l-a oprit din treaba pe un grataragiu si l-a luat direct: "Uitati-va in ochii mei si spuneti-mi ca stiti sa folositi stingatorul". Si tocmai cand lucrurile pareau sa mearga ca unse, au aparut si primele probleme: profitand de neatentia celor responsabili, cateva femei mai indraznete au furat startul si s-au infipt in covrig, rupand din el cu toata nadejdea. Pana s-au dezmeticit organizatorii, covrigul se scurtase cu vreo doi metri: "Ba,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro