VIDEO Tatuajele permanente nu vor mai fi o problema: a fost inventata cerneala care se poate sterge fara laser

VIDEO Tatuajele permanente nu vor mai fi o problema: a fost inventata cerneala care se poate sterge fara laser

Practica, veche de sute de ani, se folosea de catre popoarele primitive pentru a dovedi ca tinerii, care suporta durerea realizarii acestora, sunt pregatiti de lupta. Dupa o experinta asemanatoare, un tanar student la Biochimie, din New York, alaturi de alti 5 colegi ai sai (foto jos), au inventat cerneala pentru tatuaje, numita "Efemer" care poate fi indepartata extrem de usor.

acum 76 luni (9 Jun 2016)

Tatuajele sunt o forma de infrumusetare a corpului. Practica, veche de sute de ani, se folosea de catre popoarele primitive pentru a dovedi ca tinerii, care suporta durerea realizarii acestora, sunt pregatiti de lupta.

Cu trecerea anilor, tinerii au inceput sa practice aceasta arta de placere, din dorinta de a-si infrumuseta corpul. Fie ca vorbim de tatuaje permanente sau temporare, piata ofera o gama larga de culori si modele. Fie ca decizia este regretata din motive estetice sau ca ii incurca in obtinerea unui job, ca cel de stewardesa sau in scolile militare, stergerea unui tatuaj permanent, devine o adevarata drama.

Dupa o experinta asemanatoare, un tanar student la Biochimie, din New York, alaturi de alti 5 colegi ai sai (foto jos), au inventat cerneala pentru tatuaje, numita "Efemer" care poate fi indepartata extrem de usor. "Inca de cand eram copil, am fost mereu interesat de tatuaje, dar parintii mei au fost impotriva, din cauza permanentei acestora", a povestit tanarul.

Daca un tatuaj cu cerneala standard ramane permanent din cauza moleculelor mult prea mari din aceasta, pe care sistemul imunitar nu poate sa o stearga, noua inventie este facuta dupa o formula care include molecule mult mai mici. Acestia au castigat pentru inventia lor un premiu de 75.000 dolari, in cadrul unui concurs organizat de Centrul pentru Antreprenoriat si Inovare, din New York. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro