VIDEO Targul de gadgeturi educationale. Cum arata viitorul scolii romanesti

VIDEO Targul de gadgeturi educationale. Cum arata viitorul scolii romanesti

Proiectoarele pot fi conectate la un calculator, profesorul putand sa se foloseasca de materiale de pe internet cum ar fi manuale digitale sau daca este profesor de geografie, poate sa ia de pe net harti. Un astfel de proiector costa 1.000 de euro, este un pret special pentru scoli, pe piata tehnologia aceasta costa in jur de 7.000 de euro", a explicat Daniel Ion de la BenQ, una dintre firmele prezente la targ. Copiii s-au ingramadit in fata tablei, unde Daniel le scria ecuatii usoare cu un stilou special pe care elevii le rezolvau, in timp ce alti colegi de ai lor se asezau in bancile din fata tablei si le dadeau fel de fel de instructiuni sau le dictau alte probleme.

acum 112 luni (24 Oct 2014)

Tablele interactive si tablele cu proiector au fost vedetele targului educational de gadgeturi pentru clasa. Copiii se adunau gramada in jurul lor si scriau fel de fel de mesaje pe ele. Fiecare tabla era diferita, pe unele scriai cu degetul, puteai sa-ti alegi culorile, fondul pe care scriai, in timp ce alte table erau de fapt un proiector avansat care se poate plasa deasupra unei table normale, iar copiii scriau cu ajutorul unui stilou special.

Proiectoarele pot fi conectate la un calculator, profesorul putand sa se foloseasca de materiale de pe internet cum ar fi manuale digitale sau daca este profesor de geografie, poate sa ia de pe net harti. Una dintre table, spre exemplu, avea si format de caiet de matematica sau de caiet dictando, ori de muzica. "In functie de ora si de ce se preda, pot sa se foloseasca de aceste formate. Un astfel de proiector costa 1.000 de euro, este un pret special pentru scoli, pe piata tehnologia aceasta costa in jur de 7.000 de euro", a explicat Daniel Ion de la BenQ, una dintre firmele prezente la targ.

Copiii s-au ingramadit in fata tablei, unde Daniel le scria ecuatii usoare cu un stilou special pe care elevii le rezolvau, in timp ce alti colegi de ai lor se asezau in bancile din fata tablei si le dadeau fel de fel de instructiuni sau le dictau alte probleme. Nu departe de clasa de matematica o tanara desena un calut de mare pe o tabla interactiva speciala pentru desen.

Alaturi, mai multe fete de la Scoala "Tudor Arghezi" se uitau fascinate la un schelet din plastic care statea sprijinit de o harta in relief. O colega de a ei care tocmai a trecut pe la standul cu materiale didactice pentru fizica spune ca in 10 minute a inteles, in sfarsit, materia de clasa a VII-a. "Am predat la caterda 44 de ani si intotdeauna mi-am dorit sa am asemenea materiale la clasa, eu m-am zbatut cat am fost profesor sa fac rost de materiale dupa care sa le arat elevilor ceea ce... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro