VIDEO Targujienii care au facut comentarii critice pe Facebook s-au prezentat la Politia Locala. "E dreptul fiecaruia sa spuna ce simte si gandeste"

VIDEO Targujienii care au facut comentarii critice pe Facebook s-au prezentat la Politia Locala.

"Libertatea de exprimare este un drept castigat greu" Marius Enulescu, unul dintre cei invitati la sediu Politiei Locale, a spus ca a fost intrebat daca isi asuma cele scrise, dar ca nu s-a luat o decizie in privinta amendarii: "Am fost intrebat daca recunosc ce am scris, dar contul meu se poate sparge. Adrian Vitan a precizat, la iesire din sediul Politiei Locale, ca a fost scos din context ce am comunicat: "Consider ca libertatea de exprimare este un drept castigat greu si e dreptul fiecaruia sa spuna ceea ce simte si gandeste".

acum 69 luni (21 Feb 2017)

Totul a pornit de la un filmulet postat pe Facebook in care apare o masina cu insemnele Politiei Locale aflata in misiune, cu girofarurile pornite, care efectueaza o depasire pe linie continua.

Daniel Burlan este unul dintre cei care au comentat pe reteaua de socializare si a fost invitat astazi la sediul Politiei Locale. Mi se pare strigator la cer, pentru ca in Romania in fiecare zi se comit abuzuri, pe care le fac cei care ar trebui sa dea exemplu. Eu am facut urmatorul comentariu: Se grabeau la o problema de matematica si, cum nu se pricep la matematica, se grabeau sa ajunga la o toaleta>>. Cred ca o sa fiu amendat. Ei ar fi trebuit sa faca o reclamatie, pentru ca altfel este absurd, deoarece ei sunt partea vatamata si tot ei amendeaza.

Adrian Vitan spune ca actiunea Politiei Locale Targu Jiu ii aminteste de perioada comunista: "Am fost in timpul evenimentelor din decembrie 1989 de la Brasov, fiind in armata, si ajungem dupa 27 de ani sa ajungem unde am fost. Sa faca dovada de unde s-a postat, pentru ca sunt unii care au postat din strainatate. Daca o sa fim amendati, e clar ca este vorba de un abuz".

Gabi Parvulescu Au fost persoane din Anglia si din Spania, care au postat comentarii, iar una dintre persoane a primit invitatie ca sa se prezinte la Politia Locala. Nu poate sa vina, pentru ca, din pacate, nu i se deconteaza transportul din Anglia. (...) Consider ca este un abuz si o sa fac o plangere.

"Libertatea de exprimare este un drept castigat greu"

Marius Enulescu, unul dintre cei invitati la sediu Politiei Locale, a spus ca a fost intrebat daca isi asuma cele scrise, dar ca nu s-a luat o decizie in privinta amendarii: "Am fost intrebat daca recunosc ce am scris, dar contul meu se poate sparge. Nu s-a aplicat o sanctiune si a spus ca ni se va comunica ce decizie s-a luat".

Adrian Vitan a precizat, la iesire din sediul Politiei Loca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro