VIDEO Sute de persoane protesteaza la intrarea in Romania: Vama Leuseni, blocata. Manifestantii cer ridicarea interdictiilor liderului unionistilor

"Sunt aproximativ 400 de persoane care militeaza pentru unitate si care isi manifesta solidaritatea fata de un cetatean al Romaniei.", a declarat pentru Adevarul, George Simion, liderul Platformei Unioniste, care a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdictia de reintrare in tara timp de cinci ani. Manifestarile de la cel mai mare punct de trecere a frontierei de la estul Romaniei vin dupa ce sambata, peste 25.000 de persoane au participat la un miting de amploare organizat la Chisinau de Platforma Unionista Actiunea 2012.

acum 92 luni (17 May 2015)

UPDATE 22.45 Activitatea in Vama Leuseni a fost reluata dupa ce in zona a sosit seful Politiei de Frontiera din Republica Moldova, Dorin Purice. Unul din argumentele care ne-au facut sa mai dam un ragaz autoritatilor a fost ca in Vama Leuseni era blocat ambasadorul Ungariei la Chisinau si autocare cu studenti basarabeni care urmeaza sa ajunga maine la ore in universitatile din Romania! In urma negocierilor, cei peste 1000 de protestatari au decis sa deblocheze Vama Leuseni, anuntand autoritatile ca protestele vor fi reluate, in cazul in care promisiunile nu vor fi respectate!", a anuntat pe retelele de socializare Veaceslav Balacci, unul dintre manifestanti.

UPDATE 22.00 Surse din randul manifestantilor afirma ca in zona Vamii Leuseni s-a adunat aproximativ 1.000 de persoane.

UPDATE 21.00 Situatia de la Punctul de trecere a Frontierei Leuseni este tensionata, vama fiind blocata.

"Sunt aproximativ 400 de persoane care militeaza pentru unitate si care isi manifesta solidaritatea fata de un cetatean al Romaniei.", a declarat pentru Adevarul, George Simion, liderul Platformei Unioniste, care a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdictia de reintrare in tara timp de cinci ani.

STIRE INITIALA: Peste 250 de manifestanti purtand steaguri in maini au plecat spre Vama Leuseni unde urmeaza a se intalni cu grupurile de basarabeni care sunt asteptati sa soseasca din Chisinau.

Manifestantii au intins un steag de peste 80 de metri, scandand "Unitate", "Unire", "Jos hotarul de la Prut!", "Romania nu uita, Basarabia e a ta!", "Romania mare, vechile hotare"

La actiune participa si liderul Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion. Doua autocare care se indreptau dinspre Chisinau, spre Vama Albita ar fi fost oprite de politistii moldoveni, spun surse din randul organizatorilor.

Manifestarile de la cel ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro