VIDEO Sute de nevinovati tarati prin tribunal din cauza mafiei din Sanatate: "Pe mine sa nu ma mai chemati"

VIDEO Sute de nevinovati tarati prin tribunal din cauza mafiei din Sanatate:

Zeci de persoane din judetele Timis, Caras-Severin si Hunedoara sunt adunate in sala de judecata a Tribunalului Timis, unde a fost programat un nou termen in dosarul in care fostul sef al Casei de Asigurari de Sanatate Timis si fost sef in cadrul Directiei Antifrauda din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Careba, si patroana clinicii Selfmed, Eugenia Nicoara sunt trimisi in judecata pentru fraudarea bugetului Sanatatii. Femeia a sustinut, insa, ca e imposibil ca fiul ei sa beneficieze de tratamente in perioada pentru care statul i-a decontat servicii medicale prestate de Selfmed, tanarul fiind plecat in Anglia de sase ani, inainte de perioada in care Selfmed a cerut bani de la stat.

acum 81 luni (9 Mar 2017)

Zeci de persoane din judetele Timis, Caras-Severin si Hunedoara sunt adunate in sala de judecata a Tribunalului Timis, unde a fost programat un nou termen in dosarul in care fostul sef al Casei de Asigurari de Sanatate Timis si fost sef in cadrul Directiei Antifrauda din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Careba, si patroana clinicii Selfmed, Eugenia Nicoara sunt trimisi in judecata pentru fraudarea bugetului Sanatatii.

Concret, Eugenia Nicoara este acuzata ca prin clinica Selfmed a decontat servicii medicale fictive de aproape un milion de lei, pe lista pacientilor fictivi fiind sute de persoane. Practic, din postura de sef in cadrul Directiei Antifrauda din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate unde a fost promovat in perioada in care sef al CNAS era Cristian Busoi, Careba a coordonat un control la clinica Dianei Nicoara, iar potrivit procurorilor "lupul pus paznic la oi" a avut grija ca neregulile sa nu fie descoperite. Protectia oferita de Careba clinicii Selfmed nu a avut la baza doar prietenia cu Diana Nicoara, firma de IT a fostului sef al CJAS Timis incasand de la Selfmed aproximativ 200.000 de lei. Procurorii au adunat probe din care reiese ca banii au fost folositi de Careba la plata ratelor de leasing pentru un Audi A8 si un Hyundai Santa FEE.

Sute de persoane au depus marturie pana acum in instanta, declarand ca nu au beneficiat de serviciile medicale cu care figureaza in evidentele Selfmed si pentru care statul a decontat bani. Unii dintre oamenii veniti din judetele Caras-Severin si Deva au declarat ca nu au auzit niciodata de clinica Selfmed, dar mai sa fie tratati acolo, fiind chiar suparati ca sunt pusi pe drumuri. "Doamna judecator, pe mine la asa ceva sa nu ma mai chemati ca eu nu am timp de pierdut pe la Timisoara", i-a cerut judecatoarei Ion Bugarin, un barbat din Tarnova, Caras-Sevein, chemat sa depuna marturie despre cum a fost "tratata" mama sa la clinica privata Selfmed.

Barbat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro