VIDEO. SURSE: Marti, sedinta speciala de guvern pentru RECTIFICARE BUGETARA NEGATIVA

Conform sursei citate, in cadrul bugetului Ministerului Educatiei vor fi operate o serie de modificari: un minus de1,8 milioane lei cheltuieli de personal (urmare a scaderii CAS) si un plus de 1,8 milioane transferuri catre universitati, de 3 milioane lei sume necesare modernizarii instalatiilor statiei de tratare a deseurilor radioactive (ELI), de 3 milioane lei cheltuieli cu transportul studentilor si de 10 milioane lei cheltuieli de investitii.

acum 116 luni (29 Sep 2014)

Conform proiectului celei de-a doua rectificari din acest an, bugetele Ministerelor Muncii, Administratiei Publice, Apararii, Justitiei, de Interne si Externe vor fi majorate, iar taieri de fonduri din cheltuielile bugetului de stat vor fi operate la Sanatate, Agricultura, Transport, Mediu. Alocarile distribuite Presedintiei, Camerei Deputatilor, Academiei si ministerelor Educatiei, Culturii, Tineretului si Sportului din bugetul de stat vor fi de asemenea reduse, de fonduri suplimentare urmand sa beneficieze serviciile de informatii, Senatul, Avocatul Poporului.

Primarii vor primi de alegeri, la a doua rectificare, peste 1,16 miliarde lei, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA, la care se adauga inca 1 miliard lei prin Programul National de Dezvoltare Locala si circa 100 de milioane lei pentru investitii in camine culturale si sali de sport, prin taierea cofinantarii fondurilor UE.

Guvernul va taia aproape 4 miliarde lei (circa 900 de milioane euro) din cheltuielile bugetului de stat prin care sunt cofinantate proiecte care beneficiaza de fonduri externe nerambursabile postaderare, din care peste un miliard de lei de la autostrazi.

In acelasi timp, Executivul va permite ca sumele defalcate din TVA alocate autoritatilor locale la prima rectificare bugetara, in cuantum de 600 milioane lei, sa fie folosite inclusiv pentru acoperirea pierderilor rezultate din serviciul public de distributie a energiei termice pentru populatie.

Conform sursei citate, in cadrul bugetului Ministerului Educatiei vor fi operate o serie de modificari: un minus de1,8 milioane lei cheltuieli de personal (urmare a scaderii CAS) si un plus de 1,8 milioane transferuri catre universitati, de 3 milioane lei sume necesare modernizarii instalatiilor statiei de tratare a deseurilor radioactive (ELI), de 3 milioane lei cheltuieli cu transportul studentilor si de 10 milioane lei cheltuieli de investitii. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro