VIDEO Succesul Castelului Bran, cel mai profitabil obiectiv turistic din Romania, chiar daca statul roman nu l-a vrut

VIDEO Succesul Castelului Bran, cel mai profitabil obiectiv turistic din Romania, chiar daca statul roman nu l-a vrut

Cifrele sunt in crestere fata de 2016 cand au fost 900.000 de vizitatori, dintre care 798.298 platitori de bilet, iar restul persoane care beneficiaza de gratuitati. In 2017 a crescut si cifra de afaceri a Castelului Bran de la 5 milioane de euro la 6 milioane de euro. Costurile totale ale proiectului de restaurare si extindere a Casei de Ceai a Reginei Maria se apropie de 500.000 de euro. Turistii vor urca intr-un lift cu o capacitate de sase persoane, vor cobori 30 de metri sub pamant tot prin vechea fantana, iar apoi vor putea parcurge la pas tunelul de 40 de metri lungime pentru a ajunge in parcul regal.

acum 78 luni (7 Mar 2018)

Castelul Bran este cel mai vizitat, dar si cel mai profitabil obiectiv turistic din Romania. In 2017 a fost depasit pragul de 1 milion de vizitatori. Dintre acestia 835.115 au fost platitori de bilete, iar restul au fost persoane care beneficiaza de gratuitati sau au participat la evenimentele private organizate la obiectivul turistic.

Cifrele sunt in crestere fata de 2016 cand au fost 900.000 de vizitatori, dintre care 798.298 platitori de bilet, iar restul persoane care beneficiaza de gratuitati.

In 2017 a crescut si cifra de afaceri a Castelului Bran de la 5 milioane de euro la 6 milioane de euro. Cifra este similara cu anul 2016, cand Castelul Bran a inregistrat un profit de 3 milioane de euro. Castelul face profit din vanzarea de bilete, dar si din vanzarea de obiecte branduite sau petreceri private.

Banii nu ajung insa in vistieria statului roman, deoarece Catelul Bran a fost retrocedat lui Dominic de Habsburg in 2009. Atunci, statul roman a refuzat sa plateasca 60 de milioane de euro, bani cu care ar fi putut rascumpara cladirea. Castelul Bran este evaluat acum la 120 de milioane de euro. De la retrocedare si pana acum Castelul Bran a facut deja 10 milioane de euro profit.

Noutatile de la Castelul Bran

Anul trecut, la Castelul Bran s-a deschis si Casa de Ceai a Reginei Maria. Aceasta dateaza de la 1920 si se afla in parcul Castelului Bran, pe malul lacului. Casa de Ceai are si o terasa in aer liber de 150 de locuri. Costurile totale ale proiectului de restaurare si extindere a Casei de Ceai a Reginei Maria se apropie de 500.000 de euro. Tunelul a fost construit in 1930 la ordinul Reginei Maria pentru a usura parcurgerea de catre regina bolnava de artrita a drumului dintre castel si parc. Accesul se facea prin vechea fantana din curtea interioara a castelului, unde a fost montat un lift electric cu ajutorului caruia Regina Maria putea cobori... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro