VIDEO Stiu, cu adevarat, parintii romani ce inseamna sa-si iubeasca neconditionat copiii?

VIDEO Stiu, cu adevarat, parintii romani ce inseamna sa-si iubeasca neconditionat copiii?

Suntem tributari greselilor de educatie facute de propriii nostri parinti, dar si de abordarea gresita de care ne lovim la nivel de sistem de educatie, principiul de baza fiind invatarea bazata pe recompensa si pedeapsa. In studioul Adevarul Live s-au aflat astazi, de la ora 15:00, Monica Reu, trainer de comunicare nonviolenta, si Despina Badescu, redactor-sef al platformei online Totul despre mame, care au participat la discutia despre masura in care aceasta teorie revolutionara poate fi aplicata in mod concret intr-o societate in care parintii inca folosesc ca metoda de educatie bataia si violenta verbala, iar sistemul de invatamant are lacunele sale certe si duce lipsa de cadre didactice pregatite corespunzator.

acum 67 luni (27 Oct 2014)

Suntem tributari greselilor de educatie facute de propriii nostri parinti, dar si de abordarea gresita de care ne lovim la nivel de sistem de educatie, principiul de baza fiind invatarea bazata pe recompensa si pedeapsa.

Alfie Kohn, unul dintre cei mai apreciati speakeri internationali pe teme de parenting si educatie, parinte la randul sau, a atras anul trecut atentia parintilor care au luat parte la conferintele sustinute la Bucuresti prin teoria sa cunoscuta la nivel global ca "unconditional parenting" (parenting neconditionat).

Psihologul american pune sub semnul intrebarii modul in care parintii procedeaza in cresterea copiilor, pe care ii iubim neconditionat, dar fara sa intelegem ce presupune in mod concret aceasta iubire neconditionata si cum o putem dovedi prin felul in care ne raportam la copiii nostri.

Alfie Kohn este, de asemenea, considerat in SUA unul dintre "cei mai inversunati critici ai folosirii notelor si testelor strandardizate in educatie", lucru dovedit de cartile sale "The Schools our Children Deserve" (Scolile pe care copiii nostri le merita ), "No contest: the Case against Competition" (Fara intreceri: Procesul impotriva competitiei).

In studioul Adevarul Live s-au aflat astazi, de la ora 15:00, Monica Reu, trainer de comunicare nonviolenta, si Despina Badescu, redactor-sef al platformei online Totul despre mame, care au participat la discutia despre masura in care aceasta teorie revolutionara poate fi aplicata in mod concret intr-o societate in care parintii inca folosesc ca metoda de educatie bataia si violenta verbala, iar sistemul de invatamant are lacunele sale certe si duce lipsa de cadre didactice pregatite corespunzator.

Prin Skype a intrat in direct si Alfie Kohn, din Boston, pentru a ne vorbi despre parenting neconditionat si despre temele de discutie pe care le va aborda in conferintele pe care le va sustine la Bucuresti, pe 22 noiembrie, la hotel Crown Plaza din Bucuresti.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro