VIDEO Start la Festivalul International de Teatru. FITS 2018 a ajuns la cea de-a 25-a editie

VIDEO Start la Festivalul International de Teatru. FITS 2018 a ajuns la cea de-a 25-a editie

"Maturitatea festivalului, selectia extraordinara cu care ne-am obisnuit deja spectatorii si renumele de care se bucura toti artistii invitati au generat o energie fantastica, concretizata prin vanzari rapide de bilete la majoritatea spectacolelor-eveniment. Peste 25 de reprezentatii sunt deja sold out in prima zi de festival, printre acestea numarandu-se: "Goldonissimi" (12 iunie), "Hamlet, printul Danemarcei" (13 iunie), "Nunta" (13 iunie), "Copacul" (14, 15, 16 iunie), "Atsumori" (14 si 15 iunie), "Micul Eyolf" (16 iunie si 17 iunie) si "Ravel-Bolero: Cantecul dansului" (15 si ambele reprezentatii din 16 iunie), "Stage Dogs" (17 iunie), "Faust" (16 si 17 iunie) sau "Aller - Retour" (9 iunie).

acum 64 luni (8 Jun 2018)

"Maturitatea festivalului, selectia extraordinara cu care ne-am obisnuit deja spectatorii si renumele de care se bucura toti artistii invitati au generat o energie fantastica, concretizata prin vanzari rapide de bilete la majoritatea spectacolelor-eveniment. Editia 25 e cu adevarat una de sarbatoare: sarbatorim pasiunea cu care, an de an, organizam acest festival impreuna cu o echipa dedicata trup si suflet unei comunitati alaturi de care am crescut si invatat enorm", transmite Constantin Chiriac, presedintele FITS.

Printre evenimentele editiei aniversare - spectacole de teatru si muzica - organizatorii anunta spectacolul realizat de Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu, dupa un text de Tsuruya Namboku al IV-lea, in regia lui Siviu Purcarete. "Povestea printesei deocheate" este un eveniment teatral de exceptie, care porneste de la tehnica teatrala de patrimoniu a Japoniei - kabuki. Trei reprezentatii ale acestei productii au fost programate in cadrul FITS, in 9, 10 si 14 iunie, de la orele 22:00, la Fabrica de Cultura UniCredit (Sala Eugenio Barba).

Isabelle Huppert, distinsa la aceasta editie de festival cu o stea pe Aleea Celebritatilor, vine pentru prima oara la Sibiu si va sustine spectacolul-lectura "Amantul" la Filarmonica de Stat Thalia, duminica, 17 iunie. De la publicare, in 1984, romanul lui Marguerite Duras s-a vandut in mii de exemplare, fiind apreciat de public si castigand un premiu Goncourt. In cazul autoarei, viata si scriitura se invart una in jurul celeilalte, ambele bantuite de tineretea sa, petrecuta in Indochina.

Teatrul Satiricus "Ion Luca Caragiale" din Republica Moldova aduce in Festivalul International de Teatru de la Sibiu o dramatizare cu totul speciala a textului lui Mihail Bulgakov, "Maestrul si Margarita".

Printre evenimente - spectacole de teatru, dans, muzica, circ contemporan - in aceasta editie sunt programate mai multe productii din sezonul romanesc. Teatru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro