VIDEO Spovedania unui preot in postul Craciunului: "Da-i 20.000 de euro Episcopului si te lasa acolo pana mori"

VIDEO Spovedania unui preot in postul Craciunului:

Aceste datorii provin de la cartile religioase care ne sunt bagate pe gat sa le vindem, de la calendarele nevandute, de la Sfintele Vase si Evanghelia care ne-au fost date de Episcopie, peste cele pe care le aveam deja, si ni s-au cerut 150 de milioane de lei pe ele. Preasfintitul Ioachim Bacauanul, acuzat de preoti ca ii filmeaza, santajeaza si amendeaza Revolta spontana a satenilor care si-au sustinut parohul de la Cernu se lasa cu urmari: preotul risca sa ajunga in fata Tribunalului Preotesc FOTO VIDEO Ioachim Bacauanul si-a facut stana in secret pe un teren donat de stat cu destinatia de centru social Stana Preasfintitului Ioachim Bacauanul de la Itesti, verificata pentru nereguli de Secretariatul de Stat pentru Culte Episcop bogat, cu pomana de la stat.

acum 93 luni (19 Nov 2014)

Mai multi preoti barladeni sustin ca afacerile cu lumanari, carti religioase, Sfintele Vase si alte lucruri bisericesti impuse de Episcopia Husi i-au facut sa cada in dizgratia Preasfintitului Parinte Corneliu, Episcopul Husilor.

Pentru ca nu si-ar fi platit birurile impuse, mai multi preoti barladeni au fost trimisi sa slujeasca in parohii izolate, la tara, decizie luata de Episcopia Husi si Protopopiatul Barlad chiar in Postul Craciunului. Enoriasii bisericilor "Sfantul Spiridon" si "Domneasca" s-au revoltat si au huiduit in Casa Domnului, nemultumiti ca le sunt schimbati preotii. De la aflarea vestii, credinciosii cer indurare in fata celor care decis soarta preotilor lor.

"Vreau sa va spun adevarul"

Sorin Chirvase, preotul paroh al bisericii "Sfantul Spiridon" din Barlad, a facut dezvaluiri halucinante in fata enoriasilor. Dupa liturghia de duminica, 16 noiembrie, a tinut o predica in fata credinciosilor si vorbit despre lucrurile din culise: "Asa cum a spus Mantuitorul, adevarul te va elibera si eu vreau sa va spun adevarul. Am fost mutat la parohia din Calimanesti pentru ca am datorii de 240 de milioane de lei (n.r. Aceste datorii provin de la cartile religioase care ne sunt bagate pe gat sa le vindem, de la calendarele nevandute, de la Sfintele Vase si Evanghelia care ne-au fost date de Episcopie, peste cele pe care le aveam deja, si ni s-au cerut 150 de milioane de lei pe ele. Eu nu am spus ca nu-mi platesc datoriile, dar sa fiu asteptat sa le platesc, ca parohia mea este saraca si nu pot obliga pe nimeni sa cumpere ce mi se da si sa cer bani acolo unde nu-s. Vreau sa va spun de unde provine datoria mea. Fiecare parohie trebuie sa plateasca 1.000 de calendare, cu 15 lei calendarul.

"Da-i 20.000 de euro Episcopului"

Potrivit parintelului Chirvase, orice parohie poate fi pastrata cu spaga potrivita. In aceeasi spovedanie facuta enoriasilor, preotul a dezvaluit pretul p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro