VIDEO Split PSD, dupa 103 de zile cu Guvernul Tudose. Culisele sedintei in urma careia Dragnea si Tudose au mimat impacarea

Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost fortat de baronii Partidului Social Democrat sa accepte remanierea dorita de premierul Mihai Tudose. Citeste si: LIVE VIDEO Dragnea si Tudose s-au inteles dupa trei ore de sedinta: Decizia remanierii se va lua joi in CEx VIDEO Tudose, dupa intalnirea cu presedintele Iohannis: Discutia a fost daca pot semna actele ministrilor demisi saptamana aceasta Strategia lui Tudose Premierul i-a prezentat lui Liviu Dragnea o lista cu ministri care trebuie sa plece din Guvern. Relatia dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose a ajuns in acelasi punct in care era, acum trei luni de zile, cea dintre presedintele PSD si fostul premier Sorin Grindeanu, debarcat prin motiune de cenzura initiata chiar de PSD. Prim-ministrul iese la atac Cu o seara inainte, premierul Mihai Tudose a iesit la atac, deranjat de un sondaj de opinie realizat de un sociolog de casa al PSD, din care reiesea ca increderea romanilor in Guvern ar fi scazut dramatic. Premierul nu a da nume dar printre cei care sunt pasibili de remaniere se numara Alexandru Cuc, de la Transporturi, Florian Bodog, de la Sanatate sau Ilan Laufer, de la IMM-uri.

acum 37 luni (11 Oct 2017)

Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost fortat de baronii Partidului Social Democrat sa accepte remanierea dorita de premierul Mihai Tudose. Acesta refuza sa puna umarul la salvarea liderului social democrat de justitie si intentioneaza sa debarce o serie de ministri apropiati de acesta, in frunte cu vicepremierul Sevil Shhaideh.

Prima runda a bataliei Liviu Dragnea-Mihai Tudose pare sa fi fost castigata de premier. Mihai Tudose, a anuntat, ieri, dupa o intalnire informala cu Liviu Dragnea ca a convenit cu liderul PSD asupra unei remanierii guvernamentale. Informatia a fost confirmata si de Liviu Dragnea, aflat alaturi de premier, iar liderul PSD a pretins ca intalnirea ar fi fost "buna si necesara". "Vom discuta in CEx si eu cred ca argumentele prezentate astazi daca vor fi prezentate si in Cex nu vor fi probleme", a completat Dragnea.

La sedinta informala de marti, premierul Mihai Tudose i-a pus conditii presedintelui PSD Liviu Dragnea. Acesta a amenintat ca, daca nu se va face remanierea, demisioneaza si va pleca cu tot guvernul, au afirmat surse din PSD. Scena impacarii a venit dupa ce baronii partidului, in frunte cu presedintele executiv Niculae Badalau, au anuntat ca sunt de acord cu remanierea ceruta de seful Guvernului. Citeste si: LIVE VIDEO Dragnea si Tudose s-au inteles dupa trei ore de sedinta: Decizia remanierii se va lua joi in CEx VIDEO Tudose, dupa intalnirea cu presedintele Iohannis: Discutia a fost daca pot semna actele ministrilor demisi saptamana aceasta

Strategia lui Tudose

Premierul i-a prezentat lui Liviu Dragnea o lista cu ministri care trebuie sa plece din Guvern. Primii trei au probleme in jusititie, iar Tudose este numultumit de prestatia lui Cuc. Si alti ministri ar putea fi vizati de remaniere, dar cei patru reprezinta "varianta minimala". ALDE a anuntat ca il sustine si a amenintat cu iesirea de la guvernare daca el va fi remaniat.

Relatia dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose a ajuns in ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro