VIDEO Spectacol rarisim de muzica jazz al Fortelor Navale ale SUA in centrul Slatinei

VIDEO Spectacol rarisim de muzica jazz al Fortelor Navale ale SUA in centrul Slatinei

Soldatii americani membri ai formatiei "Diplomatii Jazz"-ului din cadrul Fortelor Navale ale SUA din Europa si Africa s-au aflat in judetul Olt la initiativa colegilor de la Baza militara americana de la Deveselu. La ora 18.00, membrii intregii coloane de defilare s-au oprit pe esplanada din centrul urbei, unde, pe o scena aflata langa sediul Casei de Cultura a Sindicatelor, cele doua formatii de muzica participante, "Diplomatii Jazz"-ului din cadrul Fortelor Navale ale SUA din Europa si Africa, respectiv formatia de estrada "Lyra Band" Slatina, au oferit celor prezenti dovada talentului lor.

acum 62 luni (9 May 2015)

Soldatii americani membri ai formatiei "Diplomatii Jazz"-ului din cadrul Fortelor Navale ale SUA din Europa si Africa s-au aflat in judetul Olt la initiativa colegilor de la Baza militara americana de la Deveselu. Si-au facut aparitia in costumele oficiale la ora anuntata, respectiv orele 17.00, la sediul Casei de Cultura a Tineretului, unde au asistat, alaturi de reprezentanti din conducerea Bazei militare a SUA de la Deveselu, la un spectacol de muzica populara desfasurat in aer liber pe platoul din fata sediului institutiei mentionate.

Dupa aproximativ o jumatate de ora, soldatii americani si-au intrat "in rol", alaturandu-se unei defilari in cadrul careia au fost parte integranta si trupe de dansatoare reprezentand mai multe licee din municipiu, dar si ansambluri folclorice si de calusari din judet. La intersectiile aflate de-a lungul defilarii, formatia "Diplomatii Jazz"-ului din cadrul Fortelor Navale ale SUA din Europa si Africa a oferit scurte momente a talentului membrilor sai, indelung apreciate si aplaudate de catre slatinenii aflati sau nu intamplator pe traseu.

La ora 18.00, membrii intregii coloane de defilare s-au oprit pe esplanada din centrul urbei, unde, pe o scena aflata langa sediul Casei de Cultura a Sindicatelor, cele doua formatii de muzica participante, "Diplomatii Jazz"-ului din cadrul Fortelor Navale ale SUA din Europa si Africa, respectiv formatia de estrada "Lyra Band" Slatina, au oferit celor prezenti dovada talentului lor. Demn de apreciat este ca, inainte de inceperea spectacolelor, cele doua formatii au interpretat imnurile national ale SUA si Romaniei, intr-un total respect mutual. Concertul muzicantilor autohtoni a durat aproape 45 de minute, dupa care au intrat in scena si invitatii americani, care au avut inclus in spectacol atat muzica jazz, dar si prestatii live de voce pe accente de jazz. De precizat si faptul ca aproape toti soldatii americani nu s-au lasat rugati de do... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro