VIDEO si FOTO. "Pasarea Maiastra" duce turistii spre litoral

Proiectul caştigător al concursului de creaţie cu tema "Pasărea Măiastră", lansat in luna aprilie, adresat studenţilor şi masteranzilor din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, a fost imaginat de Adrian Felix Dărăbăneanu intr-o viziune modernă şi pus in practică de artiştii Cristian şi Răzvan Scutaru. Locomotiva HORA, botezată astfel de artistul vizual Carmen Nistor datorită motivelor transpuse de pe costumele populare romaneşti pe exteriorul locomotivei electrice, este rezultatul colaborării dintre CFR Călători, brandul romanesc de lacuri şi vopsele, şi Carmen Nistor, artist vizual, pasionat de transpunerea culorilor şi motivelor romaneşti pe suprafeţe neconvenţionale.

acum 81 luni (28 Jun 2016)

O locomotivă a CFR Călători fabricată in 1985 și modernizată in 2008 a fost decorată cu artă neconvențională și, de marți, remorchează trenurile care se indreaptă spre litoral.

Denumită "Pasărea măiastră", locomotiva este pictată cu modele inspirate din opera lui Constantin Brancuși și a plecat marți spre mare din Gara de Nord București, la ora 14,00, cu trenul IR 1585, cu sosire la Constanța la ora 16,28. Pe langă condiții mai bune de călătorie, ne dorim și un material rulant in 'haine noi', care să transmită mesajul că lucrurile se schimbă cu și pentru oameni. Toți cei care au zambit și au făcut fotografii cu locomotiva HORA, toți cei care au admirat-o ne-au arătat că e nevoie de culoare și in domeniul nostru. Fiecare călătorie este unică, așa cum și locomotiva Pasărea Măiastră este unică: va străbate țara incepand din acest sezon cu litoralul, și va duce cu ea tinerețea și culorile simbol ale Romaniei.

"Acest proiect face parte din campania noastră 'Culorile Romaniei', un proiect de care suntem foarte mandri şi pe care l-am lansat anul trecut, care se adresează comunităţilor din Romania. Primul proiect a fost Locomotiva HORA, care s-a bucurat de succes şi rămane in funcţiune şi anul acesta şi in viitor, potrivit Agerpres. Eu sper ca 'Pasărea Măiastră', care este un simbol important pentru Romania pentru anul 2016 prin conexiunile cu Brancuşi, să fie şi un simbol important al focusului pe care l-am avut pentru comunitatea romanească şi pentru cetăţeni'', a declarat CEO şi preşedintele Consiliului de Administraţie al producătorului roman de vopsele, Ion Florescu.

Proiectul caştigător al concursului de creaţie cu tema "Pasărea Măiastră", lansat in luna aprilie, adresat studenţilor şi masteranzilor din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, a fost imaginat de Adrian Felix Dărăbăneanu intr-o viziune modernă şi pus in practică de artişt... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro