VIDEO. Senatorul Tudor Chiuariu, sub control judiciar. Fostul ministru al Justitiei a cerut 2,5 mil. euro in dosarul retrocedarilor in care e arestat Hrebenciuc

Potrivit DNA-Serviciul teritorial Brasov " procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 30 de zile, incepand de la data 10 ianuarie 2015 pana la data de 08 februarie 2015 inclusiv, fata de inculpatul CHIUARIU TUDOR-ALEXANDRU, senator in Parlamentul Romaniei, in cauza rezultand suspiciunea rezonabila ca acesta a savarsit infractiunile de: trafic de influenta, spalare de bani si aderare la un grup infractional organizat" Procurorii sustin ca, in contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier catre inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, "in luna noiembrie 2012 inculpatii Varga Ioan Gheorghe si Calugar Daniel Constantin s-au inteles cu inculpatul Chiuariu Tudor sa primeasca suma de 2.500.000 de EUROpentru a interveni pe langa functionarii publici ai Comisiei Judetene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Bacau, RNP Romsilva - Directiei Silvice Bacau si OCPI Bacau, cu scopul de a-i determina pe acestia fie sa urgenteze, fie sa sa-si indeplineasca in mod defectuos ( spre exemplu, sa nu exercite actiuni in justitie, cai de atac) atributiile de serviciu privind punerea in executare a unei decizii a Tribunalului Covasna". Ulterior, "cumpararea de influenta a fost disimulata prin incheierea unui contract de asistenta juridica incheiat cu inculpatul Chiuariu Tudor, potrivit caruia suma de 2.000.000 de euro urma a fi platita cu titlu de onorariu fix si suma de 500.000 de euro cu titlu de onorariu de succes la data predarii titlurilor de proprietate".

acum 67 luni (11 Jan 2015)

UPDATE 17.17 (duminica): Liderul PNL Alina Gorghiu i-a dat termen senatorului Tudor Chiuariu sa isi dea demisia din PNL, pana pe 23 ianuarie, cand va avea loc prima sedinta din 2015 a formatiunii, in caz contrar, urmand a solicita excluderea acestuia din partid, au declarat surse din partid, citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, reactia Alinei Gorghiu vine in urma anuntului DNA de punere sub control judiciar a lui Tudor Chiuariu, pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.

Senatorul Tudor Chiuariu este acuzat de procurorii anticoruptie din Brasov ca a pretins 2,5 milioane de euro pentru a-l ajuta, prin intermediari, pe Gheorghe Paltin Sturdza sa obtina retrocedarea a peste 43.000 de hectare de paduri, in valoare de peste 303 de milioane de euro. Senatorul are calitatea de inculpat, fiind acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si aderare la grup infractional organizat si a fost pus sub control judiciar. De asemenea, este arestat la domiciliu un judecator (Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna), iar mai multe persoane au fost inculpate, intre care si Hrebenciuc jr ( aflat acum in arest la domiciliu).

Aceasta noua inculpare a lui Chiuariu poate fi considerata recidiva deoarece senatorul a fost condamnat definitiv la trei ani si jumatate inchisoare cu suspendare in dosarul "Posta" ( prejudiciu 8,6 milioane de euro). In plus, este profesor la centrul de perfectionare al avocatilor stagiari si are si calitatea de avocat ( nu a fost exclus din barou desi e condamnat definitiv).

Daca Tudor Chiuariu va fi condamnat, el va intra in puscarie si va executa si pedeapsa de trei ani si jumatate din dosarul "Posta".

Disimularea celor 2,5 milioane de euro intr-un contract de consultanta juridica ii poate aduce 10 ani de pu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro