VIDEO Semafoare "infipte" in trotuare pentru pietonii care nu-si ridica ochii din telefoanele mobile

Se pare ca mai nou nemtii nu mai respecta regulile de circulatie la fel ca inainte, de cand noua tehnologie i-a acaparat cu desavarsire.

acum 98 luni (26 Apr 2016)

Se pare ca mai nou nemtii nu mai respecta regulile de circulatie la fel ca inainte, de cand noua tehnologie i-a acaparat cu desavarsire. Potrivit publicatiei The Washington Post, administratia orasului Augsburg a devenit ingrijorata odata cu redirectionarea atentiei pietonilor spre smartphone-uri si ignorarea semafoarelor, desi inainte respectau culoarea verde a semaforului chiar si atunci cand nu se zarea vreun vehicul la orizont.

Purtatoarea de cuvant a primariei Augsburg Stephanie Lermen este de parere ca banii sunt cheltuiti cu folos, un studiu recent realizat in mai multe orase europene, printre care si Berlin, relevand ca aproape 20% din pietoni sunt distrasi de smartphone-urile lor.

Problema este cu atat mai pregnanta in SUA: un sondaj de opinie realizat de Universitatea din Washington a descoperit ca 1 din 3 americani este de regula concentrat asupra smartphone-ului sau in intersectii periculoase. Departamentul de Transport a ajuns la concluzia ca exista o conexiune incontestabila intre acest obicei si numarul crescand de decese in randul pietonilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro