VIDEO Se lanseaza primul serial romanesc despre geto-daci: care este povestea si cine sunt actorii participanti
Sezonul 1 din "Getii: Superstitii si Razboi" atinge apogeul cu lupta de la Tapae din anul 87, unde Legiunea a V-a Aludae, condusa de generalul Cornelius Fuscus, prefectul pretoriului, este decimata, iar dacilor lui Diurpaneus - care devine marele regele Decebalus ("cel puternic" sau "cel viteaz"), li se ofera o pace mai mult decat favorabila din partea imparatului Domitianus. Conceptul "Getii: Superstitii si Razboi" are la baza atat cadrul istoric al razboaielor daco-romane, cunoscute din izvoarele antice, cat si mitologia veche romaneasca, prin care se aduce la viata o societate dacica plina de obiceiuri stravechi, ritualuri, superstitii, descantece si credinte.
Povestea din spatele productiei romanesti
Pe pagina de Facebook denumita Getae a aparut teaserul oficial pentru primul serial romanesc despre geto-daci. Serialul poarta numele "Getae: Superstitii si Razboi" si spune povestea lui Vezina, cel care va ajunge mana dreapta a lui Decebal.
Pe site-ul serialgeti.ro se dau o serie de detalii despre plasarea in timp a serialului, cine sunt personajele si cum se imbina istoria cu elementele fantastice.
Povestea spectaculoasa a razboaielor daco-romane incepe in anul 80 e.n., in zona sudcarpatica in inima unui trib getic condus de batranul Zuras si cei trei fii ai sai, Brassus, Davos si mezinul Vezina. Dupa moartea lui Zuras, condusi de neinfricatul Brassus, razboinicii geti jefuiesc un trib de Buridavensi, clienti ai Romei, unde, spre uimirea tuturor, gasesc o comoara fabuloasa de aur si argint.
Vestea despre isprava getilor lui Zuras se raspandeste repede printre celelalte triburi, ajungand pana la regele Duras si sprijinul sau Diurpaneus.
Sezonul 1 din "Getii: Superstitii si Razboi" atinge apogeul cu lupta de la Tapae din anul 87, unde Legiunea a V-a Aludae, condusa de generalul Cornelius Fuscus, prefectul pretoriului, este decimata, iar dacilor lui Diurpaneus - care devine marele regele Decebalus ("cel puternic" sau "cel viteaz"), li se ofera o pace mai mult decat favorabila din partea imparatului Domitianus.
Conceptul "Getii: Superstitii si Razboi" are la baza atat cadrul istoric al razboaielor daco-romane, cunoscute din izvoarele antice, cat si mitologia veche romaneasca, prin care se aduce la viata o societate dacica plina de obiceiuri stravechi, ritualuri, superstitii, descantece si credinte. In serialul "Getii", realitatea istorica se impleteste cu magia si misticismul stramosilor nostri, conturand o poveste epica plina de dramatism - cu iubiri, tradari, bucurii si dezamagiri, victorii si infrang... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro