VIDEO Schimbare spectaculoasa a soselei spre Manastirea Prislop. Drumul pelerinilor lui Arsenie Boca este asfaltat

VIDEO Schimbare spectaculoasa a soselei spre Manastirea Prislop. Drumul pelerinilor lui Arsenie Boca este asfaltat

Aproape doua milioane de euro au fost investiti de Consiliul Judetean Hunedoara in reabilitarea soselei pe care circula zilnic mii de pelerini, spre manastirea unde a slujit si a fost inmormantat Arsenie Boca. A aparut asfaltul pe drumul de la Manastirea Prislop Asfaltul a fost turnat pe un sector de circa un kilometru, de la intrarea in manastire pana in apropiere de satul Silvasul de Sus.

acum 39 luni (31 Aug 2017)

Aproape doua milioane de euro au fost investiti de Consiliul Judetean Hunedoara in reabilitarea soselei pe care circula zilnic mii de pelerini, spre manastirea unde a slujit si a fost inmormantat Arsenie Boca.

Traficul rutier pe ultimii sapte kilometri ai drumului judetean Silvasul de Jos - Manastirea Prislop (DJ 687 K) este restrictionat de luni pana vineri, intre orele 9 si 16, pana in data de 16 octombrie, pentru ca drumarii sa poata urgenta lucrarile de modernizare a soselei. Accesul masinilor pe sectorul care traverseaza satele Silvasul de Jos si Silvasul de Sus a fost interzis sapte ore pe zi, timp de cinci zile pe saptamana, inca din luna iunie.

Lucrarile demarate in urma cu doi ani sunt inca departe de a fi realizate, desi Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean, sustine ca executia proiectului a ajuns la 80 la suta, iar investitia ar putea fi inaugurata in 14 septembrie, de hramul Manastirii Prislop. A aparut asfaltul pe drumul de la Manastirea Prislop

Asfaltul a fost turnat pe un sector de circa un kilometru, de la intrarea in manastire pana in apropiere de satul Silvasul de Sus. Zona de la marginea satului Silvasul de Sus a ramas deocamdata neasfaltata, iar lucrarile de modernizare nu au fost incheiate pe portiunea celor doua sate.

Intarzieri pe santierul de doua milioane de euro

Lucrarile la modernizarea celor sapte kilometri ai Drumului Judetean 687 K, au inceput in 2015 si trebuiau finalizate anul trecut, potrivit anunturilor optimiste ale Consiliului Judetean Hunedoara. Ritmul lent in care s-a lucrat in vara anului trecut a fost pus de drumari pe seama lipsei de personal si a concediilor in care s-au aflat unii dintre muncitori.

La finalul proiectului, traficul intre Silvasul de Jos si Manastirea Prislop se va desfasura pe o sosea cu o latime minima de sase metri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro