VIDEO Scene tragice in Lupeni. Ortacul ucis in galeriile surpate ale minei de carbune a fost inmormantat de ziua lui

VIDEO Scene tragice in Lupeni. Ortacul ucis in galeriile surpate ale minei de carbune a fost inmormantat de ziua lui

Duminica a fost declarata zi de doliu in Lupeni, dupa ce minerii Iuliu Codlean si Ionel Suciu au murit in urma accidentului din dupa-amiaza de joi, 5 octombrie, in subteranele Minei Lupeni. Joi, trei mineri cu varste intre 39 si 43 de ani au fost blocati de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri, la peste 400 de metri adancime in Mina Lupeni.

acum 42 luni (8 Oct 2017)

Duminica a fost declarata zi de doliu in Lupeni, dupa ce minerii Iuliu Codlean si Ionel Suciu au murit in urma accidentului din dupa-amiaza de joi, 5 octombrie, in subteranele Minei Lupeni.

Duminica a fost inmormantat s Iuliu Codlean, chiar in ziua in care ar fi implinit 40 de ani. Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe fostul ortac de la mina din localitate. Tu esti acolo, noi aici, dar de fapt puntea gandurilor si iubirii noastre ne apropie atat de mult!

Minerii cu lampile aprinse au insotit masina morturara care s-a indreptat de la capela orasului spre cimitirul din Lupeni, in aplauzele catorva sute de oameni, care au urmat apoi convoiul.

"Cand eram mici, in fiecare seara in care tata pleca la munca, in mina, ne imbratisa pe fiecare dintre copii luandu-si ramas bun de la noi si ne spunea ca ne iubeste.

Joi, trei mineri cu varste intre 39 si 43 de ani au fost blocati de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri, la peste 400 de metri adancime in Mina Lupeni. Echipele de salvatori minieri au muncit 15 ore pentru aducerea la suprafata a celor trei victime. Iuliu Lucian Codlean (39 de ani) a murit strivit de tavanul galeriei in care muncea.

Trupul sau a fost scos vineri dimineata, din adancurile minei, la aproape 15 ore de la momentul accidentului. Minerul Ionel Florin Suciu (44 de ani), tatal unei fetite, a murit in Spitalul Floreasa, unde a fost adus cu trupul zdrobit de tavanul prabusit in galeria in care muncea. Raul Cizmasiu, unul dintre ranitii scosi din subteranul minei Lupeni se afla internat la spitalul din Petrosani, cu o rana la picior, iar starea sa de sanatate este stabila. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro