VIDEO Scene macabre la Galati. Tone de resturi de cadavre animale, aruncate la marginea orasului si gasite accidental

VIDEO Scene macabre la Galati. Tone de resturi de cadavre animale, aruncate la marginea orasului si gasite accidental

Spectacol macabru descoperit intamplator, in ziua de 22 decembrie, la marginea orasului Galati, in apropiere de centura de est a localitatii: cateva tone de resturi de cadavre de animale zaceau imprastiate pe un maidan, unde erau ciugulite stolurile mari de ciori si imprastiate de cainii fara stapan.

acum 59 luni (27 Dec 2017)

Spectacol macabru descoperit intamplator, in ziua de 22 decembrie, la marginea orasului Galati, in apropiere de centura de est a localitatii: cateva tone de resturi de cadavre de animale zaceau imprastiate pe un maidan, unde erau ciugulite stolurile mari de ciori si imprastiate de cainii fara stapan. Resturile par sa provina de la un abator ilegal, fiind in mare parte oase de la animale de talie mare (in special vaci), iar depozitul ilegal pare sa fie folosit de mai multe luni.

La fata locului au fost identificate resturi de origine animala (mai ales oase si intestine) in diferite stadii de descompunere.

"Am simtit mai in toamna duhoare de cadavru, dar m-am gandit ca o fi vreun caine mort prin boschetii de acolo. Dupa ce s-a racit vremea nu s-a mai simtit mirosul, dar ma gandesc ce s-ar fi intamplat la primavara cu cimitirul asta de animale", ne-a spus unul dintre locuitorii cartierului Vadul Ungurului, aflat in apropiere.

Autoritatile s-a sesizat de situatie dupa ce imaginile cu sutele de cadavre abandonate la marginea orasului au fost postate pe internet de catre jurnalistii de la www.faramogul.ro. Cadavrele au fost adunate imediat de cei de la serviciul de salubritate si au fost declansate anchete atat de catre Politie, cat si de catre Directia Sanitara Veterinara (DSV), mai ales ca exista suspiciuni ca o parte din carnea scoasa de pe oase a ajuns la vanzare in pietele Galatiului. In 2013, autoritatile au fost alertate dupa ce la cativa kilometri spre nord de oras, in punctul Rapa lui Tuluc, au fost gasite, de asemenea, resturile a sute de animale sacrificate in abatoare ilegale. Ancheta de atunci nu a scos la iveala niciun vinovat, cum fara rezultat a ramas si investigatia DSV privind depozitul ilegal de resturi de animale descoperit in acelasi loc in anul 2011.

Un alt caz care a starnit controverse s-a petrecut in 2016, atunci cand inspectorii DSV Galati au descoperit ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro