VIDEO Scandal la mormantul unui artist din Vama Veche. Andrei si-a dorit sa fie ingropat la malul marii

VIDEO Scandal la mormantul unui artist din Vama Veche. Andrei si-a dorit sa fie ingropat la malul marii

Andrei Negulescu, un artist al Vamii, a murit in urma cu o luna, la 6 ianuarie 2018, la vasta de 39 ani. Dupa incident, mormantul lui Andrei a fost rearanjat de femeia care ingrijeste locul de veci si il tamaiaza, conform obiceiului crestin, timp de 40 zile. Se vede in fotografia (de mai sus - n.red) facuta miercuri, 7 februarie, de parintele protopop Vasile Carlan de la Mangalia ca in cimitir s-a facut curat, s-au smuls buruienile etc.

acum 26 luni (8 Feb 2018)

Andrei Negulescu, un artist al Vamii, a murit in urma cu o luna, la 6 ianuarie 2018, la vasta de 39 ani. Slujba a fost efectuata la Bucuresti, acolo unde traise artistul, apoi cortegiul funerar a venit distanta de 300 kilometri pana la satul de la granita Romaniei.

Parintele satului, Valentin Barbuceanu, n-a fost insa bucuros de alegerea vamaiotului. Invocand lipsa de locuri de veci din cimitir, care nu sunt de ajuns nici pentru enoriasi, preotul a intrat in conflict cu familia lui Andrei.

Oamenii s-au trezit ca de pe mormantul artistului lipsesc coroanele si florile de la inmormantare.

Razboi pe mormant

Iata ce au postat prietenii lui Andrei Negulescu pe Facebook:

"Postarea de astazi este despre prietenul nostru drag Andrei Negulescu. Loc caruia i-a apartinut, pe care l-a iubit mai presus de cuvinte si unde si-a petrecut o mare parte din viata.

Dorinta i-a fost indeplinita, prin bunavointa primarului si cu ajutorul nepretuit al celor care l-au iubit, iar Andrei a fost inmormantat in cimitirul din Vama Veche. , preotul Valentin Barbuceanu din Vama Veche - suparat ca s-a trecut peste decizia lui de a nu-l inmormanta pe Andrei in Vama - i-a aruncat toate coroanele si florile de pe mormant. Cand a fost intrebat de ce a recurs la acest gest, preotul a raspuns cinic: "pentru ca asa vreau eu!".

Later edit: Precizam faptul ca fotografia de mai jos este realizata inainte de fapta amintita."

Dupa incident, mormantul lui Andrei a fost rearanjat de femeia care ingrijeste locul de veci si il tamaiaza, conform obiceiului crestin, timp de 40 zile.

Explicatia Arhiepiscopiei Tomisului

Preotul Eugen Tanasescu, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, a explicat ca totul a fost o neintelegere.

"Neintelegerea a pornit de la faptul ca cim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro