VIDEO Satul romanesc in toata splendoarea. "Tata lumea din comuna noastra", un documentar tragi-comic

VIDEO Satul romanesc in toata splendoarea.

"Tata lumea din comuna noastra" este un documentar de 120 minute realizat de Marius Mitrofan, un tanar regizor din Iasi, masterand la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universitatii "Al.

acum 87 luni (21 May 2015)

"Tata lumea din comuna noastra" este un documentar de 120 minute realizat de Marius Mitrofan, un tanar regizor din Iasi, masterand la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universitatii "Al. Este primul lungmetraj independent produs vreodata la Iasi, iar subiectul este reprezentat de constructia cu fonduri europene a unui parc, in comuna ieseana Voinesti.

Filmat pe parcursul a doua luni in vara lui 2013, documentarul a pornit ca un simplu material filmat despre cum se construieste un parc. Modul reticent-speriat in care voinestenii s-au raportat la acest proiect, dar cu deosebire la arhitectura lui modernista l-a determinat pe regizor sa dezvolte proiectul si sa faca un film propriu-zis.

"Documentarul a devenit un bun prilej de a observa in ce stare se mai afla astazi satul romanesc pe care il privim poate cu nostalgie si respect pentru traditiile pe care le pastreaza.

"Tata lumea din comuna noastra" are premiera vineri, 22 mai, de la ora 18 la Studioul Addarta din Baza 3. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro