VIDEO Satul gemenilor din Ucraina: de ce cred localnicii ca tinutul este binecuvantat

VIDEO Satul gemenilor din Ucraina: de ce cred localnicii ca tinutul este binecuvantat

In satul Velikaya Kopanya din Ucraina, unde traiesc mai putin de 4.000 de persoane, exista un numar de 61 de perechi de gemeni, lucru care ar putea sa duca la includerea localitatii in Cartea Recordurilor. Printre altele, si acest lucru determina foarte multi oameni sa vina si de la sute de kilometri departare ca sa ia apa, unii dintre ei afirmand intr-un reportaj difuzat de BBC ca daca se va pune taxa pe apa din sat, ar fi dispusi sa plateasca.

acum 96 luni (12 Apr 2016)

In satul Velikaya Kopanya din Ucraina, unde traiesc mai putin de 4.000 de persoane, exista un numar de 61 de perechi de gemeni, lucru care ar putea sa duca la includerea localitatii in Cartea Recordurilor. "Din 2004, am avut intre doua si trei perechi de gemeni care au venit pe lume in fiecare an", dupa cum a precizat consilierul local Maryana Savka pentru un post de radio local.

Bineinteles, multi dintre copiii care invata la scoala din sat se tin de sotii si isi pacalesc profesorii pretinzand ca sunt celalalt frate sau sora ca sa scape de o nota proasta. Nici adultii nu se dau in laturi de la glume care pornesc de la asemanarile fizice, mai ales in cazul gemenilor identici, pe care este foarte greu sa-i deosebesti. Tocmai din acest motiv, satenii au ajuns sa creada ca apa din sat ar fi binecuvantata si ca ar duce la cresterea fertilitatii celor care traiesc in zona. Exista si o legenda comform careia o femeie dintr-un sat vecin, care nu reusea sa ramana insarcinata, a venit special la Velikaya Kopanya ca sa bea din apa izvoarelor de aici si nu numai ca a reusit sa ramana gravida, ci a dat nastere la gemeni.

Foarte multi oameni vin si de la sute de kilometri departare ca sa ia apa din satul gemenilor, Velikaya Kopanya. FOTO Karpat News

Desi oamenii de stiinta din Ucraina au analizat apa din sat, nu au descoperit nimic deosebit, in afara de faptul ca este foarte curata. Printre altele, si acest lucru determina foarte multi oameni sa vina si de la sute de kilometri departare ca sa ia apa, unii dintre ei afirmand intr-un reportaj difuzat de BBC ca daca se va pune taxa pe apa din sat, ar fi dispusi sa plateasca. Vestea ca femeile din localitate aduc gemeni pe lume a facut si ca domnisoarele din zona sa fie curtate de baieti din sate invecinate, care viseaza sa fie parinti de gemeni.

Velikaya Kopanya nu este singurul loc din lume unde numarul de gemeni este surprinzator ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro