VIDEO Sarmizegetusa Regia, cetatea feerica a Hunedoarei. Ultimele zile din an in care situl UNESCO poate fi vizitat

VIDEO Sarmizegetusa Regia, cetatea feerica a Hunedoarei. Ultimele zile din an in care situl UNESCO poate fi vizitat

Sarmizegetusa, noiembrie 2014 Sarmizegetusa Regia se afla la aproximativ 40 de kilometri de Orastie, la capatul unei sosele care traverseaza localitatile Beriu, Ludestii de Jos, Costesti si Gradistea de Munte si care apoi e continuata de un drum forestier ce urca si se afunda intr-o padure de fagi.

acum 102 luni (24 Nov 2014)

In Sarmizegetusa Regia, in ultimele nopti temperatura a scazut sub un grad, iar ruinele orasului antic au fost acoperite cu un strat subtire de zapada.

A nins peste padurea de fagi care inconjoara situl antic din Muntii Orastiei, insa vremea de iarna nu i-a impiedicat pe turisti sa urce la vechea cetate.

Oamenii care ajung la Sarmizegetusa Regia sunt intampinati de un peisaj feeric. Am admirat frumusetea padurii si multimea de monumente antice din mijlocul ei, iar timpul a trecut foarte repede", spune Mihai, un turist venit cu familia, din Cluj-Napoca. In aceasta perioada vizitarea este posibila, la solicitarea unor grupuri mai mari de 5 persoane, numai daca starea vremii permite acest lucru si cu aprobarea prealabila a Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice", se arata in noul regulament de vizitare a monumentului UNESCO, aprobat printr-o hotarare publicata de Consiliul Judetean Hunedoara. Sarmizegetusa, noiembrie 2014 Sarmizegetusa Regia se afla la aproximativ 40 de kilometri de Orastie, la capatul unei sosele care traverseaza localitatile Beriu, Ludestii de Jos, Costesti si Gradistea de Munte si care apoi e continuata de un drum forestier ce urca si se afunda intr-o padure de fagi.

Sanctuarul de la Sarmizegetusa Regia, noiembrie 2014 De aproape doi ani, situl UNESCO Sarmizegetusa Regia, fosta capitala a Daciei pre-romane, a intrat in administrarea autoritatilor din judetul Hunedoara, care l-au preluat de la Ministerul Culturii. Noii administratori s-au ocupat de ingrijirea sitului UNESCO, iar vechiul oras cosmopolit al dacilor este pazit de angajatii unei firme specializate si de jandarmi. De asemenea, a fost instituit un program de vizitare a monumentului, iar potrivit autoritatilor judetene ultimii 18 kilometri ai drumului de acces spre Sarmizegetusa Regia vor fi reabilitati pe fonduri de la Uniunea Europeana, pana in iarna anului viitor.

Soarele de andezit, Sarmizegetusa Re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro