VIDEO Salonul cartii de la Paris, deschis oficial de presedintele Macron. Standul Romaniei e pozitionat central

VIDEO Salonul cartii de la Paris, deschis oficial de presedintele Macron. Standul Romaniei e pozitionat central

Cu un total de 1.200 de expozanti din peste 50 de tari, cu 3.000 de autori prezenti la peste 800 evenimente si un numar estimat de 150.000 de vizitatori, salonul de la Porte de Versailles se bucura de o maxima vizibilitate in media franceze. Sunt prezentate ultimele traduceri in franceza finantate de ICR prin Centrul National al Cartii (CENNAC), precum si cartile autorilor romani publicate de edituri franceze in ultimul an: nu mai putin de 28 titluri aparute in ultimul an in Franta, traduceri din romana sau semnate de autori romani de expresie franceza.

acum 53 luni (16 Mar 2018)

Aflat la cea de-a 38-a editie, Salonul Cartii de la Paris este dedicat profesionistilor din domeniul editorial - editori, agenti literari, distribuitori si vanzatori de carte din Franta si din lume, deschis totodata publicului larg. Cu un total de 1.200 de expozanti din peste 50 de tari, cu 3.000 de autori prezenti la peste 800 evenimente si un numar estimat de 150.000 de vizitatori, salonul de la Porte de Versailles se bucura de o maxima vizibilitate in media franceze. Iata unul dintre motivele pentru care vedem Parisul - si Franta in ansamblu - drept loc de electie pentru evocarea Centenarului Marii Uniri a romanilor, asa cum se intampla acum cu prilejul Livre Paris - si cum vor fi din nou din noiembrie, odata cu deschiderea Sezonului Franta Romania, un alt proiect major aflat acum in pregatire.

Livre Paris 2018 e un loc potrivit sa marcam si cei 25 de ani impliniti de la intrarea Romaniei ca membru cu drepturi depline in Organizatia Internationala a Francofoniei. Coincidenta sau nu, acest sfert de secol ne-a fost, probabil, cel mai prielnic din istoria de 100 de ani a statului roman modern. Ne-am bucurat, si in acest demers, de solidaritate si de o sustinere apreciabila din partea Frantei.

In contextul acestor confluente aniversare, ne-am straduit sa oferim o prezenta pe masura la editia de fata a Salonului de Carte de la Paris. Pornind de la standul Romaniei, cu un concept unitar care va fi fara indoiala remarcat de vizitatorii Salonului, si continuind cu programul dens si divers propus de Institutul Cultural Roman, am toate motivele sa sper ca participarea romaneasca va fi una memorabila", declara presedintele ICR Liliana Turoiu.

Peste 50 de titluri recente, precum si traduceri din autori romani publicate cu sprijinul Centrului National al Cartii din cadrul ICR, sunt prezentate, in perioada 16-19 martie, la Salonul Cartii de la Paris. Sunt prezentate ultimele traduceri in franceza finantate de ICR prin Centrul National al Cart... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro