VIDEO Rusia nu va difuza Eurovision 2017, dupa interdictia Ucrainei, si se gandeste la retragere: "Este o discriminare, nu vom participa in aceste conditii"

VIDEO Rusia nu va difuza Eurovision 2017, dupa interdictia Ucrainei, si se gandeste la retragere:

Se contureaza retragerea Rusiei de la Eurovision 2017 Channel One a fost informat printr-o scrisoare de catre EBU, organizatorul evenimentului muzical, ca nu a putut solutiona problema acestui veto. Si speram ca se vor razgandi", a spus Dmitry Peskov, purtator de cuvant de la Kremlin, adaugand ca decizia de a ii interzice accesul Juliei Samoilova la Eurovision devalorizeaza competitia, scrie si News.ro. La Eurovision 2017 participa 43 de tari, dintre care 18 concureaza in prima semifinala, cea de pe 9 mai, iar 19 tari lupta in cea de-a doua semifinala, de pe 11 mai, cand este programata sa evolueze atat reprezentanta Rusiei, cat si artistii din Romania, Ilinca si Alex, care ne reprezinta tara cu piesa "Yodel It!".

acum 82 luni (14 Apr 2017)

Se contureaza retragerea Rusiei de la Eurovision 2017

Channel One a fost informat printr-o scrisoare de catre EBU, organizatorul evenimentului muzical, ca nu a putut solutiona problema acestui veto. - Eurovision) in cei 62 de ani de istorie a fost de a uni popoarele", spun reprezentatii televiziunii ruse, citati de eurovoix.com.

EBU a propus pana la acest moment Rusiei ca Samoilova, o tanara cantareata tintuita intr-un scaun cu rotile, sa participe prin duplex de la Moscova, via satelit, sau sa aleaga un alt reprezentant, insa ambele solutii au fost considerate inacceptabile de televiziunea rusa. "Este ceva care nu s-a mai facut niciodata in timpul celor 60 de ani de istorie ai EBU", notase organizatia. Reprezentatii Rusiei, furiosi pe Kiev

Yuri Aksyuta, reprezentatul delegatiei Rusiei la Eurovision 2017, a declarat: "Pentru noi, variantele propuse sunt de neacceptat pentru ca, in opinia mea, este o incalcare a regulilor.

Dupa toate evenimentele, Yuri Aksyuta spune ca decizia de a schimba reprezentantul Rusiei ar fi si mai grava.

Julia Samoilova poate concura pentru Rusia in 2018

Reprezentatii delegatiei ruse spun ca daca Julia Samoilova nu va concura anul acesta la Eurovision, atunci va reprezenta tara in competitia din 2018. Samoilova ar fi dezamagita de deciziile care s-au luat, dar spune ca vrea sa ramana o inspiratie pentru oameni, arata aceeasi reprezentati.

Anterior, reprezentantii EBU au scris pe site-ul dedicat concursului ca s-a cautat o solutie prin care sa i se ofere Juliei Samoilova sansa de a participa la Eurovision 2017, asa ca au ajuns la concluzia ca reprezentatia acesteia urmeaza sa fie difuzata printr-o transmisiune prin satelit. "Este un lucru care nu s-a mai facut pana acum in istoria Eurovision, dar in spiritul valorilor de incluziune ale concursului si pentru a sarbatori tema acestui an, diversitatea, decizia a f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro