VIDEO Romanul care face mii de afisari pe Youtube cu un film despre "ce nu ti se spune la scoala". "Daca doar asteptam, o sa ramanem dezamagiti"
"Trebuie sa fii deschis si sa privesti lumea ca pe un loc pe care poti sa-l explorezi si atunci sa incerci sa inveti de la fiecare persoana", e de parere Cristian Dascalu, un masterand la Informatica din Bucuresti. Mesajul inregistrarii facute de Cristian e sa le arate elevilor, studentilor si parintilor ca e important si necesar, ca pe langa informatiile care li se ofera, sa caute ei insisi altele, sa se documenteze singuri: "sa faca oamenii sa inteleaga ca trebuie sa ceri, si nu sa scrii dupa dictare, fara sa te intrebi de ce e asa, de ce lucrurile nu stau invers. Intrebat ce ar trebui sa faca un elev sau un student la scoala, tanarul sustine ca ar trebui sa invete inteligent, sa-si stabileasca prioritatile, sa caute cat mai multe surse de informatii - inclusiv sa vorbeasca cu colegii mai mari care materii sunt relevante pentru ce il asteapta dupa liceu/facultate sau ce isi doreste de la viata dupa ce face o facultate - , sa obtina validarea muncii lor la cei din jur.
"Trebuie sa fii deschis si sa privesti lumea ca pe un loc pe care poti sa-l explorezi si atunci sa incerci sa inveti de la fiecare persoana", e de parere Cristian Dascalu, un masterand la Informatica din Bucuresti.
Tanarul a facut un video numit "Ce nu ti se spune la scoala" pe care l-a potat pe canalul sau de Youtube si in care vorbeste despre educatie, bani, facultatile vazute ca business si Bacalaureat.
Mesajul inregistrarii facute de Cristian e sa le arate elevilor, studentilor si parintilor ca e important si necesar, ca pe langa informatiile care li se ofera, sa caute ei insisi altele, sa se documenteze singuri: "sa faca oamenii sa inteleaga ca trebuie sa ceri, si nu sa scrii dupa dictare, fara sa te intrebi de ce e asa, de ce lucrurile nu stau invers.
El spune "multi asteapta sa li se dea" informatii si privesc sistemul de invatamant ca o "lumina suprema spre educatie". Mai crede ca e cazul ca oamenii sa se implice, sa schimbe lucrurile si nu sa mai astepte.
Imagine cu sediul Facebook din California FOTO: arhiva personala
Nevoia de surse alternative de informare
Cristian considera ca informatiile pe care le ofera scoala nu sunt suficiente pentru anul 2018, cand "informatia se consuma diferit", si e nevoie de alternative.
In opinia sa, sursele alternative de educatie nu sunt promovate de sistemul de invatamant. Marturiseste ca a avut sansa sa gaseasca un site de informatica, o comunitate de pregatire pentru olimpici facuta de olimpici. "M-as bucura sa vad studenti la Medicina, studenti la Istorie sau studenti de la toate facultatile care sa-si faca comunitati online sa dea mai departe ce au invatat ei.
Dupa postarea video-ului a primit zeci de mesaje si comentarii si de la tineri ce au terminat o facultate si i-au transmis ca are mare dreptate si ca si-ar fi dorit sa fi vazut un ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro