VIDEO Romanul care face mii de afisari pe Youtube cu un film despre "ce nu ti se spune la scoala". "Daca doar asteptam, o sa ramanem dezamagiti"

VIDEO Romanul care face mii de afisari pe Youtube cu un film despre

"Trebuie sa fii deschis si sa privesti lumea ca pe un loc pe care poti sa-l explorezi si atunci sa incerci sa inveti de la fiecare persoana", e de parere Cristian Dascalu, un masterand la Informatica din Bucuresti. Mesajul inregistrarii facute de Cristian e sa le arate elevilor, studentilor si parintilor ca e important si necesar, ca pe langa informatiile care li se ofera, sa caute ei insisi altele, sa se documenteze singuri: "sa faca oamenii sa inteleaga ca trebuie sa ceri, si nu sa scrii dupa dictare, fara sa te intrebi de ce e asa, de ce lucrurile nu stau invers. Intrebat ce ar trebui sa faca un elev sau un student la scoala, tanarul sustine ca ar trebui sa invete inteligent, sa-si stabileasca prioritatile, sa caute cat mai multe surse de informatii - inclusiv sa vorbeasca cu colegii mai mari care materii sunt relevante pentru ce il asteapta dupa liceu/facultate sau ce isi doreste de la viata dupa ce face o facultate - , sa obtina validarea muncii lor la cei din jur.

acum 50 luni (30 Apr 2018)

"Trebuie sa fii deschis si sa privesti lumea ca pe un loc pe care poti sa-l explorezi si atunci sa incerci sa inveti de la fiecare persoana", e de parere Cristian Dascalu, un masterand la Informatica din Bucuresti.

Tanarul a facut un video numit "Ce nu ti se spune la scoala" pe care l-a potat pe canalul sau de Youtube si in care vorbeste despre educatie, bani, facultatile vazute ca business si Bacalaureat.

Mesajul inregistrarii facute de Cristian e sa le arate elevilor, studentilor si parintilor ca e important si necesar, ca pe langa informatiile care li se ofera, sa caute ei insisi altele, sa se documenteze singuri: "sa faca oamenii sa inteleaga ca trebuie sa ceri, si nu sa scrii dupa dictare, fara sa te intrebi de ce e asa, de ce lucrurile nu stau invers.

El spune "multi asteapta sa li se dea" informatii si privesc sistemul de invatamant ca o "lumina suprema spre educatie". Mai crede ca e cazul ca oamenii sa se implice, sa schimbe lucrurile si nu sa mai astepte.

Imagine cu sediul Facebook din California FOTO: arhiva personala

Nevoia de surse alternative de informare

Cristian considera ca informatiile pe care le ofera scoala nu sunt suficiente pentru anul 2018, cand "informatia se consuma diferit", si e nevoie de alternative.

In opinia sa, sursele alternative de educatie nu sunt promovate de sistemul de invatamant. Marturiseste ca a avut sansa sa gaseasca un site de informatica, o comunitate de pregatire pentru olimpici facuta de olimpici. "M-as bucura sa vad studenti la Medicina, studenti la Istorie sau studenti de la toate facultatile care sa-si faca comunitati online sa dea mai departe ce au invatat ei.

Dupa postarea video-ului a primit zeci de mesaje si comentarii si de la tineri ce au terminat o facultate si i-au transmis ca are mare dreptate si ca si-ar fi dorit sa fi vazut un ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro