VIDEO. Romanii blocati in zapada, in Bulgaria, fara bani, hrana si combustibil au reusit sa intre in tara. Anuntul a fost facut de MAE

Se aşteaptă ca stratul de zăpadă să depăşească 50 cm, cu o viteză a vantului de peste 20m/sec, fapt ce poate duce la formarea de troiene de zăpadă de peste 1m inălţime. Şoferii şi reprezentanţii firmelor de transport pot obţine informaţii actualizate cu privire la starea drumurilor de pe aplicaţia pentru telefoane mobile LIMA - www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei Executive Infrastructura Rutieră din Bulgaria - www.api.bg şi in regim non-stop la telefonul 0700 130 20. Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii romani afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei Romaniei la Sofia +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Romani din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center in regim de permanență.

acum 71 luni (9 Jan 2017)

Turiştii prinşi in coloana de maşini de la frontiera cu Romania au declarat că au rămas deja fără bani, hrană şi combustibil, iar printre ei se află şi copii.

UPDATE 17.00: Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei la Sofia şi Centrul de Contact şi Suport pentru Romanii din Străinătate, are in atenţie cazul cetăţenilor romani afectaţi de condiţii meteorologice nefavorabile in Republica Bulgaria.

Au fost efectuate, in regim de urgenţă, demersuri pe langă autorităţile de la Sofia şi cele locale in vederea derulării acţiunilor necesare pentru deszăpezirea zonei şi transportarea in siguranţă a cetăţenilor afectaţi spre graniţa cu Romania. In urma acestor demersuri, autorităţile bulgare au asigurat un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire pe traseul Dobrici-Balcic-Vama Veche, in prezent autoturisme şi autobuze cu cetăţeni romani fiind insoţite pe acest traseu, pană la punctul de frontieră Durankulak-Vama Veche.

UPDATE 16.30: Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu: Facem un demers pe langă autoritățile bulgare pentru a trimite utilajele necesare ca să ii deblocheze pe romani și să ii ducă spre punctul de frontieră de la Vama Veche

Ministrul de Externe. Aceştia se află blocaţi, la doar 30 de km de frontiera cu Romania, de mai bine de patru zile.

"Suntem la ieşire din Dobrici, practic ne-am blocat in plin camp, la 30 de km de graniţa cu Romania, cu Negru-Vodă, după ce ne-au direcţionat. Suntem o coloană de 50 de maşini.

"In urma sesizării unui grup de cetăţeni romani aflaţi in Bulgaria, langă localitatea Dobrici, a caror autoturisme au fost blocate in drumul spre Negru Vodă, Centrul de Contact si Suport pentru Romanii din Străinătate din cadrul MAE a luat legătura cu unii dintre aceştia, care au solicitat sprijin pentru a se putea repatria. S-a solicitat Primului-ministru aprobarea pentru a contacta autorităţile de la So... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro