VIDEO Romania se pregateste sa primeasca refugiati. Au fost amplasate primele corturi in judetul Timis

VIDEO Romania se pregateste sa primeasca refugiati. Au fost amplasate primele corturi in judetul Timis

Mobilizarea a venit in contextul situatiei create in statele din vecinatatea Romaniei de dinamica fluxurilor de migratie si are ca scop prevenirea unei situatii de criza in cazul in care refugiatii blocati in Serbia, la granita cu Ungaria, si-ar schimba drumul catre Europa centrala si de vest si ar trece prin Romania.

acum 76 luni (20 Sep 2015)

Criza imigrantilor, care a incis afacerile interstatale din Uniunea Europeana in ultima luna, a trecut si in Romania de la etapa negocierilor si a dezbaterilor la cea a masurilor preventive efective. In acest sens, au fost instalate primele corturi pentru refugiati de pe teritoriul Romaniei - in numar de aproximativ 50 - in localitatea Lunga, aflata la 60 de kilometri de Timisoara, aproape de granita cu Serbia, informeaza Digi24. Totodata, oficialii Ministerului de Interne au mai anuntat duminica, 20 septembrie, ca inca o tabara temporara similara va fi organizata in Stamora Moravita (judetul Timis), localitate de frontiera cu Serbia.

Totodata, fortele Ministerului Afacerilor Interne - politisti de frontiera, reprezentanti ai structurilor de imigrari, jandarmi, politisti si pompieri desfasoara si alte misiuni specifice, in scopul dezvoltarii unui raspuns integrat la provocarile actualului mediu de securitate. Pregatiri intense au loc si in localitatea Beba Veche, aflata la frontiera dintre Serbia si Ungaria, unde nu s-a ridicat inca o tabara pentru refugiati, insa au fost aduse forte suplimentare de politie de frontiera. Locuitorii din zona sustin ca, in ultima perioada, politia de frontiera ar fi prins persoane care au intrat ilegal in Romania, iar printre acestea s-ar fi aflat si refugiati. "Din punctul meu de vedere, imaginile arata faptul ca Romania a inteles ceva in aceasta luna in care Europa s-a balbait - ma refer in special la flancul sudic - si poate vom vedea o gestionare a crizei refugiatilor si a migrantilor ceva mai bine pregatiti", a declarat Miroslav Tascu Stavre, expert in relatii internationale, pentru Digi24.

Testarea capacitatii de interventie a fortelor MAI

Ministerul Afacerilor Interne, din dispozitia viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, a anuntat sambata ca politistii de frontiera si jandarmii fac exercitii, in judetul Timis, de testare a capacitatii operationa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro