VIDEO Romania salbatica. Documentarul "Wild Carpathia- Seasons of Change" va fi prezentat la ONU

VIDEO Romania salbatica. Documentarul

Evenimentul programat la sediul central al organizatiei mondiale se inscrie in strategia nationala de diplomatie publica, fiind menit sa sprijine candidatura Romaniei pentur un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU, mandatul 2020-2021. Alaturi de producatorul si regizorul Charlie Ottley, a desfasurat activitati care au contribuit la strangerea de fonduri, intr-una din cele mai de succes campanii de acest gen din Romania, precum si la pregatirea si coordonarea subiectelor pentru acest documentar, filmari, realizarea fotografiilor necasare pentru making off si relatia cu presa.

acum 69 luni (14 Jun 2017)

Evenimentul programat la sediul central al organizatiei mondiale se inscrie in strategia nationala de diplomatie publica, fiind menit sa sprijine candidatura Romaniei pentur un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU, mandatul 2020-2021. Dupa difuzarea filmului la ONU, va urma o sesiune de intrebari si raspunsuri sustinuta de realizator si de producatorul Oana Mihai.

Alteta Sa Regala Printul Charles de Wales, mostenitor al tronului britanic, promotor activ si entuziast al frumusetilor naturale ale Romaniei, va adresa publicului prezent la eveniment un mesaj video introductiv, dupa cum informeaza Institutul Cultural Roman de la New York. De la sate si comunitati ce prospera gratie conservarii si ecoturismului, la locuinte neolitice in pesteri, de la piscuri indepartate, imbracate in zapada, la biserici de gheata, filmul prezinta o fata nemaivazuta a Romaniei. Episodul "Anotimpurile schimbarii" explica, de asemenea, cum si de ce trebuie ca acestea sa inceteze: ecoturismul si turismul cultural pot reprezenta viitorul pentru aceste zone, dar numai daca se vor opri taierile haotice de copaci se vor putea evita distrugerea masiva a ultimei regiuni "salbatice" a Europei si a nepretuitelor comori pe care le ascunde.

Charlie Ottley este jurnalist, scriitor si prezentator al unor emisiuni de calatorie, Charlie Ottley a lucrat ca jurnalist independent si poet, fiind autor al unor articole publicate in The Daily Express, Food & Travel Magazine, The Mail si nu numai.

In ultimii cinci ani, alaturi de fundatia The European Nature Trust, reputatul om de televiziune britanic a realizat o serie de filme ce au ca tema protejarea mediului inconjurator, a padurilor si a muntilor Romaniei, proiecte ce au beneficiat de sustinerea Printului Charles de Wales.

In prezent, Charlie Ottley este editor, regizor, producator si prezentator pentru cele opt episoade ale seriei "Fl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro