VIDEO Richard Quest de la CNN, la Bucharest Forum: Este arestarea lui Ievtusenkov un mesaj al lui Putin catre oligarhi pentru a-l sustine in Ucraina?

VIDEO Richard Quest de la CNN, la Bucharest Forum: Este arestarea lui Ievtusenkov un mesaj al lui Putin catre oligarhi pentru a-l sustine in Ucraina?

Alibaba provine din China si tocmai ce s-a listat la New York la un pret de 68 de dolari pe actiune, iar pretul a crescut in prima zi pana la 92 de dolari. Jurnalistul CNN Richard Quest, de vorba cu Mircea Geoana, la Bucharest Forum 2014 (partea a II-a) Dezbaterile continua si astazi la Bucharest Forum, in a doua zi a editiei din acest an, oficiali guvernamentali, oameni de afaceri si specialisti in economie si politica dezbatand provocarile si oportunitatile pentru un nou Drum al Matasii si cum poate deveni Romania o poarta pe ruta de comert si investitii intre Europa si Asia. De asemenea, vor participa la dezbaterile de la Bucharest Forum 2014 reprezentanti ai Guvernului Romaniei, ai guvernelor din alte state, reprezentanti ai institutiilor financiare internationale, oameni de afaceri si specialisti de renume mondial in economie, politica si geopolitica.

acum 108 luni (3 Oct 2014)

Catalin Pauna, economist-sef al Bancii Mondiale in Romania: Faptul ca Romania are un Produs Intern Brut pe cap de locuitor mic arata ca in continuare productivitatea este slaba. Nu este adevarat ca nu te poti dezvolta decat cu deficite mari, in fapt cele mai multe state care cresc au deficite mici sau chiar sunt pe surplus. O inflatie mica inseamna rate mici de dobanda monetara, ceea ce inseamna costuri mai mici pentru imprumuturi atat pentru populatie, cat si pentru Guvern. Trebuie sa ne uitam cum alocam, de fapt, resursele. Nikolai Beckers, director executiv Telekom Romania: Avem in Romania aproape 9.000 de angajati si, combinat, 10 milioane de clienti. Combinata, cifra de afaceri (a Romtelecom si Cosmote - n.r.) este mai mare de un miliard de euro. La fel, investitiile noastre din ultimii ani de aici au depasit un miliard de euro. Tomas Spurny, presedinte executiv BCR: Daca s-ar converti in lei credite de 45 de miliarde de euro, eu va garantez ca in lunea urmatoare trenurile vor merge cu intarziere in Romania. Sigur, s-ar atinge tinta ca romanii sa nu mai fie expusi riscurilor de curs, dar valoarea companiilor romane va fi stearsa, la fel si resursele bancilor, care au acum un grad de solvabilitate bun. Nicholas Taubman, presedinte Mozart Investments, fost ambasador SUA in Romania: Multe lucruri s-au schimbat de cand am fost ambasador aici. Exxon a gasit, potrivit unei estimari conservatoare pe care o am din partea unei surse, in Marea Neagra, 25 de trilioane de picioare cubice (707 miliarde de metri cubi - n.r.). Educatia urmeaza apoi industria, pentru ca ai nevoie de tehnicieni. Cetatenii urmeaza energia: Romania a pierdut pana acum multe creiere si multa forta de munca. Statele arabe numesc energia drept un "dar de la Dumnezeu". Romania are 21 de milioane de cetateni si este o piata mare. Vasile Iuga, managing partner PricewaterhouseCoopers: Finantarea infrastructurii era inaine de criza abilitatea statelor. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, spunea ieri ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro