VIDEO Restaurarea Cazinoului din Constanta, la a patra strigare. Situatia este critica

VIDEO Restaurarea Cazinoului din Constanta, la a patra strigare. Situatia este critica

Naruirea va fi deznodamantul daca monumentul de patrimoniu national, unul dintre cele mai frumoase edificii din Romania, nu va fi scos din incalceala legislativa in care autoritatile l-au bagat. "Cazinoul nu mai are curent electric sa poata fi incalzit, reteaua de conducte de apa a devenit inutilizabila si asa mai departe, astfel ca lucrarile vor costa acum mai mult, de la 7 milioane euro cat erau estimate. In societatea civila locala exista chiar temerea ca acesti bani care ar trebui alocati Cazinoului nici nu sunt, de fapt, decat pe hartie - de aceea si autoritatilor centrale, dar si locale, sa le convina acest statut incert care le tin la stadiul de intocmit expertize si licitatii la nesfarsit, fara sa se ajunga la finalizarea unui proiect concret.

acum 31 luni (18 Jan 2018)

Naruirea va fi deznodamantul daca monumentul de patrimoniu national, unul dintre cele mai frumoase edificii din Romania, nu va fi scos din incalceala legislativa in care autoritatile l-au bagat.

Cele doua institutii au incheiat in 2014 un protocol prelungit in 2017 pentru "demararea lucrarilor de consolidare si restaurare" pe care urmeaza sa o faca CNI in decurs de 2 ani.

In acest moment, orice achizitie publica pentru reabilitarea Cazinoului a fost anulata in instanta (s-a intamplat de trei ori in doi ani), ca urmare a contestatiilor succesive la contestatii, ce au impiedicat atribuirea contractului de proiectare si executie a lucrarilor.

Ca atare, Compania Nationala de Investitii (CNI) trebuie sa reia, pentru a patra oara, procedura de atribuire a contractului.

"Cazinoul nu mai are curent electric sa poata fi incalzit, reteaua de conducte de apa a devenit inutilizabila si asa mai departe, astfel ca lucrarile vor costa acum mai mult, de la 7 milioane euro cat erau estimate.

Final previzibil

Cand va fi organizata, conform legii, o noua licitatie publica pentru atribuirea lucrarilor de reabilitare, aceasta va fi previzibil contestata de perdanti, conform retetei de pana acum. Pentru aceasta, insa, este nevoie de Legislativ si de Executiv care sa opereze modificarile necesare - in sensul scurtarii demersului, cu respectarea pasilor legali.

Cum ambele puteri sunt in mana partidului de guvernamant, nu exista vreo sansa ca parlamentarii PSD de Constanta sa initieze vreun astfel de proiect. In societatea civila locala exista chiar temerea ca acesti bani care ar trebui alocati Cazinoului nici nu sunt, de fapt, decat pe hartie - de aceea si autoritatilor centrale, dar si locale, sa le convina acest statut incert care le tin la stadiul de intocmit expertize si licitatii la nesfarsit, fara sa se ajunga la finalizarea unui proiect concret... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro