VIDEO Reportaj la Parlament. Bonul fiscal, un moft exotic la Casa Poporului

VIDEO Reportaj la Parlament. Bonul fiscal, un moft exotic la Casa Poporului

Oamenii acestia care urca treptele de marmura la inceput de mandat incheindu-si stramb nasturii costumului sau calcand timid spre fotoliile de piele din Casa Poporului, aduna cat pot, cu fiecare zi, sub sacou sau in peretii caselor de la tara ale rudelor sarace. Dupa tejghea, o doamna si un domn cu uniforme terne impart cafele cu lapte de 2 lei, prajituri de 3,5, felii de chec copt in cofetaria Casei si cefe de porc taxate dupa greutate si sub pretul pietei de peste gard. Centrul International de Conferinte, nobila titulatura data de Secretariatul General al Camerei Directiei Alimentatie si celei de Organizare de evenimente, a pus, in fiecare oficiu o casa de marcat.

acum 92 luni (4 Apr 2015)

>

In spatele zidului, se face, cu un aer somnolent, mai bine sau mai prost, legea. Se cere insa respectata doar dincolo de el.

Oamenii acestia care urca treptele de marmura la inceput de mandat incheindu-si stramb nasturii costumului sau calcand timid spre fotoliile de piele din Casa Poporului, aduna cat pot, cu fiecare zi, sub sacou sau in peretii caselor de la tara ale rudelor sarace. Sirul de oameni fel de fel, parlamentari, functionari ori ziaristi, serpuieste in spatele bufetului de la Camera Deputatilor. Dupa tejghea, o doamna si un domn cu uniforme terne impart cafele cu lapte de 2 lei, prajituri de 3,5, felii de chec copt in cofetaria Casei si cefe de porc taxate dupa greutate si sub pretul pietei de peste gard.

Un deputat liberal face comanda de crenvursti, ia furculita de plastic si se muta grabit la o masa. Intre un vot pentru Statut si unul pentru arestarea unuia de-al Casei, bonul fiscal pare un moft. "Lasati-ma, o sa il cer acum, ca l-am uitat pe tejghea", se scuza in timp ce maselele toaca marunt carnatul, iar esofagul il impinge cu noduri mai departe. Se invarte pe calcaie bombanind si ii face semn femeii sa ii dea mai repede un bon, ca se filmeaza.

Mainile pricepute sa manuiasca fara gres cefe de porc si gustari dulci se incurca la cererea tardiva. Pana la 3 si jumatate, bufetul Camerei Deputatilor - mamut respirand deja greu la a treia sedinta de plen - scosese 48 de alte bonuri. La etajul la care deputatii PSD si cei ai PNL isi tin servietele si sedintele de grup, o alta tejghea de pal melaminat isi infige picioarele in covorul moale. Consiliere de parlamentari vin cu liste de cumparaturi, femeia din spatele bufetului impacheteaza in hartie alba farfurii de carton cu gratare de pui si prajituri. Totul dispare intr-o sacosa-maieu cu poza Casei Poporului in tonuri de maro.

Cer o sticla de apa. "De Pepsi?", zice doamna. "Nu, de apa". O primesc si dau la schimb 2,5 lei. Centrul International de Conf... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro