VIDEO Reportaj din Serbia. In genunchi in fata gardului Ungariei, migrantii au scandat: "Deschideti, deschideti! Germania, Germania!"

VIDEO Reportaj din Serbia. In genunchi in fata gardului Ungariei, migrantii au scandat:

In ciuda miilor de refugiati ajunsi aici si a protestelor acestora incepute de marti, pe aceasta portiune, prin care, pana acum, traversau zilnic mii de imigranti, nu mai poate trece nimeni ilegal. Ungurii au facut zid militarizat in zona, fiind instaurata situatie de urgenta Situatia de la frontiera dintre Serbia si Ungaria, la punctul de trecere de la Horgos-Roszke, continua sa fie una foarte fierbinte. In noua tabara de corturi ridicata de migranti (cea veche, din Ungaria, de la Roszke fiind desfiintata), chiar pe cele patru benzi ale autostrazii, au inceput sa isi faca activitatea cei de la Caritas, care se ocupa cu distribuie apa si hrana celor care au nevoie.

acum 101 luni (16 Sep 2015)

In ciuda miilor de refugiati ajunsi aici si a protestelor acestora incepute de marti, pe aceasta portiune, prin care, pana acum, traversau zilnic mii de imigranti, nu mai poate trece nimeni ilegal. Ungurii au facut zid militarizat in zona, fiind instaurata situatie de urgenta Situatia de la frontiera dintre Serbia si Ungaria, la punctul de trecere de la Horgos-Roszke, continua sa fie una foarte fierbinte. Incepand de marti, Ungaria a inchis frontiera aflata pe autostrada care leaga cele doua tari, si-a securizat granita cu ajutorul Armatei si a inasprit pedepsele pentru cei care vor sa ajunga ilegal in tara lor. In judetele Csongrad si Bacs-Kiskun a fost instaurata situatia de urgenta. Armata Ungara pazeste intreaga linie de frontiera cu Serbia, pe o lungime de aproximativ 160 de kilometri. La fiecare 20 de metri, poti vedea un soldat inarmat langa gardul inalt de patru metri, iar masinile de teren ale Armatei se plimba non-stop.

Mii de persoane si-au intins corturile inca de marti noaptea in zona numita "no man's land", aflata intre granitele dintre Serbia si Ungaria. Ei nu se mai pot intoarce in Serbia, dar in fata lor se afla baricada ridicata de maghiari. Au gasit, insa, o varianta de a scapa de blocaj, ocolind punctul de trecera a frontierei sarbe, traverand peste camp. In noua tabara de corturi ridicata de migranti (cea veche, din Ungaria, de la Roszke fiind desfiintata), chiar pe cele patru benzi ale autostrazii, au inceput sa isi faca activitatea cei de la Caritas, care se ocupa cu distribuie apa si hrana celor care au nevoie.

Mii de migranti au inoptat in corturi ori direct pe jos, in aer liber, insa in jur de 500 de persoane au ales sa se intoarca in tabara ridicata de autoritatiele sarbe in orasul Kanija. Aici, ei pot avea parte de un dus, de un pat si de hrana. De-a lungul granitei ungare, au fost montate cateva containere pe post de birouri, unde refugiatii se pot inregistra, unde sunt amprentati si primesc statut de refugiat ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro