VIDEO REPORTAJ Cum arata o ora predata dupa manualul digital

VIDEO REPORTAJ Cum arata o ora predata dupa manualul digital

Platforma pe care au fost postate manualele digitale pentru clasele I si a II-a a inregistrat peste 16 milioane de accesari si 37.000 de vizitatori in primele 48 de ore de la lansare. Manualele digitale au aparut inaintea celor pe hartie Pana cand elevii vor primi noile manuale printate, Ministerul Educatiei a publicat pe platforma manuale.edu.ro toate cele 28 de manuale digitale aprobate in urma cu o saptamana de ministrul Remus Pricopie, pentru clasele I si a II-a, pe care profesorii pot sa le utilizeze deja la clasa. De curand, Ministerul Educatiei a anuntat ca va retipari Abecedarele din programa veche, insa cei mai multi dintre dascali spun ca vechile carti sunt inutile, tinand cont de cunostintele pe care le au acum copiii de clasa I.

acum 107 luni (19 Oct 2014)

Platforma pe care au fost postate manualele digitale pentru clasele I si a II-a a inregistrat peste 16 milioane de accesari si 37.000 de vizitatori in primele 48 de ore de la lansare. Mai exact, potrivit datelor publicate de Ministerul Educatiei, o persoana ar fi accesat in medie 432 de pagini de pe www.manuale.edu.ro, site-ul dedicat manualelor digitale. In versiunea print, manualele sunt structurate in doua volume, cate unul pentru fiecare semestru, ca solutie la o problema semnalata de multe ori de parinti si de profesori: greutatea ghiozdanelor.

Pana atunci insa, invatatorii de la scolilele cat de cat dotate au inceput sa le predea copiilor din noile carti virtuale. Un videoproiector si un laptop este echipamentul de care are nevoie un dascal ca sa predea modern.

Bataie pe un click in manual

Scoala "Ion Heliade Radulescu" din Capitala este una dintre unitatile de invatamant unde dascalii pot preda modern. Cand a inceput ora, copiii de clasa I a invatatoarei Carmen Oncescu au privit curiosi spre tabla din fata clasei, unde a aparut proiectata o pagina dintr-un manual digital. Invatatoarea i-a indemnat pe micutii de clasa I sa efectueze impreuna cu ea exercitiile interactive de stiinta si matematica. In momentul in care sunt intrebati cine vrea sa vina la calculator sa aseze in ordine niste numere, toate manutele copiilor sunt sus, si, de fiecare data cand este numit unul, ceilalti ofteaza dezamagiti. Cum se preda dupa manuale digitale II

Cel ales, mandru foc, merge la laptopul de pe catedra si, cu ajutorul invatatoarei, tasteaza cifrele in casetele din imagine, cifre pe care ceilalti copii le vad pe tabla unde era proiectata imaginea.

Niciunul nu isi dezlipeste ochii de la animatiile proiectate pe tabla, sunt mai atenti la ora ca niciodata.

"Inima mea bate de 96 de ori", spune vocea unui baietel din animatia proiectata pe t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro