VIDEO Renato Usatii a fost dat in urmarire nationala si internationala

VIDEO Renato Usatii a fost dat in urmarire nationala si internationala

"In demersul care a fost inaintat, a fost probat si argumentat faptul neprezentarii lui Renato Usatii, fiind citat de cateva ori la rand la organul de urmarire penala, acesta s-a eschivat de a se prezenta, desi a stiut despre citatiile respective...Cu atat mai mult, in cadrul urmaririi penale sunt participanti care dau declaratii cu privire la circumstantele cauzei penale, si respectiv, la implicarea de denaturare a unor actiuni si evenimete ce au avut loc", a declarat procurorul Busuioc. Procurorii sustin ca Proca, condamnat la 21 de ani pe teritoriul Romaniei pentru tentativa de omor in 2012, ar fi primit 100.000 de euro de la niste intermediari, pentru a oferi declaratii false pe dosarul privind tentativa de asasinare a lui Gherman Gorbuntov, omul de afaceri pe care a incercat sa-l asasineze in anul 2011, dar care a scapat cu viata.

acum 48 luni (24 Oct 2016)

Astfel, conform deciziei instantei, Renato Usatii ar urma sa fie retinut si sa fie inchis pentru 30 de zile in Penitenciarul numarul 13 din Chisinau.

Mai mult ca atat, magistratii au emis si un mandat de arest international pe numele lui Usatii. Procurorii motiveaza necesitatea eliberarii mandatului de arest prin faptul ca politicianul nu s-a prezentat la audierile la care era invitat. "In demersul care a fost inaintat, a fost probat si argumentat faptul neprezentarii lui Renato Usatii, fiind citat de cateva ori la rand la organul de urmarire penala, acesta s-a eschivat de a se prezenta, desi a stiut despre citatiile respective...Cu atat mai mult, in cadrul urmaririi penale sunt participanti care dau declaratii cu privire la circumstantele cauzei penale, si respectiv, la implicarea de denaturare a unor actiuni si evenimete ce au avut loc", a declarat procurorul Busuioc. La randul sau, avocatul lui Usatii, Ion Cerga, afirma ca clientul lui nu a fost citat, iar procurorii ar fi trimis citatia prin sms, pe un numar de telefon inexistent deja. El a declarat inca sambata, 22 octombrie, ca procurorul Busuioc a cerut un mandat de arest pe numele sau si permisiunea de a-l da in urmarire generala pe acesta.

El a declarat anterior ca nu poate reveni in Moldova pe motiv ca ar putea fi arestat la comanda lui Vlad Plahotniuc. Procurorii sustin ca Proca, condamnat la 21 de ani pe teritoriul Romaniei pentru tentativa de omor in 2012, ar fi primit 100.000 de euro de la niste intermediari, pentru a oferi declaratii false pe dosarul privind tentativa de asasinare a lui Gherman Gorbuntov, omul de afaceri pe care a incercat sa-l asasineze in anul 2011, dar care a scapat cu viata. Cei 100.000 de euro ar fi ajuns la sotia lui Proca, dar si intermediarii care au efectuat tranzactia, banii fiind doar o prima transa din suma de 600.000 de euro pe care urma sa-i primeasca killer-ul pentru a denatura ancheta. In opinia lui, procurorii ar incerca sa demonstreze, la c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro