VIDEO Remus Pricopie, la Adevarul Live: "Vrem sa achizitionam tablete pentru elevi, incepand de la clasa a II-a sau a III-a"

VIDEO Remus Pricopie, la Adevarul Live:

" Despre bursa de 150 de euro pentru profesori "Proiectul de hotarare de guvern (pentru minivacanta studentilor) este pe ordinea de zi si cred ca va fi aprobat. Ministrul Teodorovici a reusit sa introduca un nou intrument pe POSDRU si anume, proiecte de pana la 50 de milioane de euro, nu de pana la cinci milioane. " Evaluarile nationale de la a II-a, a IV-a si a VI-a: rezultate mai bune in mediul urban "Vom da rezultatele evaluarilor nationale de la calsele a II-a, a IV-a si a VI-a acum, dar este important sa avem si rezultatele pe anul acesta, prin urmare, cele mai relevante date nu vor fi in 2015 ci in 2016, ca sa vezi daca au crescut rezultatele.

acum 74 luni (11 Nov 2014)

Ministrul a vorbit despre organizarea examenelor nationale, dar si despre arhitectura curriculara de gimnaziu si liceu. Pricopie a mai vorbit despre majorarea salariilor profesorilor cu 10% incepand din 2015 si rezultatele evaluarilor nationale de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.

Declaratii Remus Pricopie:

Despre minivacanta de alegeri a studentilor si problema sectiilor de votare:

"Zilele libere de vineri si luni pentru studenti reprezinta o problema care tine de organizare. Cat despre ce s-a intamplat in primul tur, stiti si dvs, s-au inghesuit in ultimele ore la sectiile de votare. Este strict o chestiune de organizare, crearea unui cadru ca procesul de vot sa nu fie afectat in niciun fel." Asa cum in diaspora se incearca rezolvarea problemelor ca sa nu se mai stea la coada, aici studentii au venit in ultimele ore de vot si a fost aglomeratie, de aceea incercam sa cream acest cadru". "

Despre bursa de 150 de euro pentru profesori

"Proiectul de hotarare de guvern (pentru minivacanta studentilor) este pe ordinea de zi si cred ca va fi aprobat. De asemenea, pe ordinea de zi este si bursa de 150 de euro pentru profesori. Ministrul Teodorovici a reusit sa introduca un nou intrument pe POSDRU si anume, proiecte de pana la 50 de milioane de euro, nu de pana la cinci milioane. Am facut o ordonanta de urgenta care sa reintroduca acest drept pentru acest an scolar/universitar. Fondurile europene nu fac distinctie intre invatamantul privat si public si am venit cu o completare, ca si cadrele didactice din privat sa beneficieze de aceasta masura. Ca urmare a multor probleme care au aparut pe POSDRU, acesti bani reprezinta o suma forfetara, adica nu vor fi decontati, deci profesorul nu trebuie sa faca un raport, doar sa prezinte la nivelul conducerii scolii cum a folosit profesional banii." Deja am semnat un angajament cu sindicatele ca in fiecare an se vor asigura mi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro