VIDEO. Record. Un barbat a petrecut 25 de ore in realitatea virtuala

Acest detaliu este important, pentru că se pare că e mult mai uşor să te rupi de lumea reală şi să te joci ore intregi printr-o realitate virtuală decat să stai pe fotoliu şi să te uiţi la un ecran, cum se procedează in mod obişnuit.

acum 81 luni (5 May 2016)

Cineva s-a incumetat, in cele din urmă, să incerce să trăiască in realitatea virtuală o zi intreagă.

Cineastul Derek Westerman, impreună cu un grup de producători, şi-a pregătit o cameră intr-un apartament din Los Angeles pentru a vedea dacă poate petrece o zi intreagă purtand ochelarii de realitate virtuală HTC Vive şi folosind comenzile pentru a controla spaţiul virtual.

Imbrăcat in costum şi cravată, Derek a inceput să exploreze realitatea virtuală, in loc să stea pe un scaun şi să joace ore intregi un joc intr-un mod tradiţional. Acest detaliu este important, pentru că se pare că e mult mai uşor să te rupi de lumea reală şi să te joci ore intregi printr-o realitate virtuală decat să stai pe fotoliu şi să te uiţi la un ecran, cum se procedează in mod obişnuit. In plus, Derek nu a folosit un joc tradiţional, ci o aplicaţie de desen, Tilt Brush, ceea ce inseamnă că a fost nevoit să se concentreze şi să se mişte permanent pentru a crea noi linii. Aceeaşi găleată a mai fost folosită şi pentru alte nevoi prin ora a şasea, cand Derek a fost nevoit să urineze fără să-şi scoată ochelarii speciali şi fără să renunţe la comenzile realităţii virtuale. In a 21-a oră, Derek a inceput să devină incoerent, dar a continuat să folosească telecomenzile Vive, iar la un moment dat chiar a spus "nu ştiu unde sunt..."

Intregul interval de 25 de ore şi două minute petrecut in realitatea virtuală a fost proiectat pe un monitor din apropiere, pe care-l urmăreau producătorii şi asistenţii. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro