VIDEO. Razboi pe cont propriu. Marturiile incredibile ale unui italian de 27 de ani care s-a dus sa lupte cu ISIS: Suntem pur si simplu fiinte umane care au ales sa lupte impotriva ISIS pentru a apara valorile democratiei

Cine sunt luptătorii ISIS Miliţiile kurde se confruntă cu o forţă ISIS formată din 60 de mii de oameni veniţi din toată lumea, explică tanărul italian: "Printre ei sunt toate naţiile: de la americani care nu inţeleg o boabă din Coran pană la tineri infractori care fug de poliţie, de la francezi care s-au radicalizat deşi provin din familii creştine pană la veterani de război ceceni."

acum 77 luni (9 Sep 2016)

La 27 de ani, Karim Franceschi, "partizanul italian" din Siria, a luptat pentru eliberarea oraşului Kobani, din regiunea Alep. El a povestit pentru cotidianul italian La Repubblica, cum a intalnit in interiorul miliţiei kurde YPG, "Unitatea de protejare a poporului", mai mulţi tineri europeni şi americani.

"Nu ne mai spuneţi luptători străini, suntem pur şi simplu fiinţe umane care au ales să lupte impotriva ISIS pentru a apăra valorile democraţiei", spune calm Karim, incercand să explice ce-i impinge pe "internaţionali" să se inroleze in miliţiile kurde YPG din Rojava, o regiune autonomă din nordul Siriei. "Nu ştiu caţi mai sunt incă acolo acum, pentru că mulţi vin şi pleacă mereu, cum am făcut şi eu, dar cred că cel puţin 400 de europeni şi americani au luptat alături de miliţia kurdă. Trăieşte la Senigallia, Italia, şi se declară "comunist şi activist politic al centrelor sociale" şi a luptat in Siria, unde a participat la eliberarea oraşului Kobani de militanţii ISIS.

După şase luni şi jumătate de lupte intense, tanărul s-a intors in Italia cu greutate in suflet după moartea camarazilor săi, dar cu conştiinţa că a făcut alegerea corectă.

Ce-i impinge pe tinerii europeni şi americani să lupte alături de miliţiile kurde?

Nu toţi au aceeaşi motivaţie, povesteşte Karim, dar toţi simt o legătură directă cu experienţa brigăzilor internaţionale de război din Spania.

Cine sunt luptătorii ISIS

Miliţiile kurde se confruntă cu o forţă ISIS formată din 60 de mii de oameni veniţi din toată lumea, explică tanărul italian: "Printre ei sunt toate naţiile: de la americani care nu inţeleg o boabă din Coran pană la tineri infractori care fug de poliţie, de la francezi care s-au radicalizat deşi provin din familii creştine pană la veterani de război ceceni." Comandanţii sunt cei care au putere de decizie şi ţin legătura cu ISIS, iar printr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro