VIDEO. Raportul Inspectiei Judiciare, in cazul Elenei Udrea, se va discuta, joi, in Senat.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a anuntat ca CSM a concluzionat ca declaratiile deputatilor Elena Udrea si Kelemen Hunor, precum si cele facute de omul de afaceri Adrian Sarbu au afectat independenta justitiei. Ce reactii au avut Coldea si Kovesi la acuzatiile grave facute de liderul PMP Inspectorii au ajuns la concluzia ca declaratiile Elenei Udrea, Adrian Sarbu, si Kelemen Hunor reprezinta un atac la Justitie si aduc atingere independentei procurorilor.

acum 100 luni (18 Feb 2015)

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a anuntat ca CSM a concluzionat ca declaratiile deputatilor Elena Udrea si Kelemen Hunor, precum si cele facute de omul de afaceri Adrian Sarbu au afectat independenta justitiei.

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si-a insusit, joi, concluziile rapoartelor Inspectiei Judiciare cu privire la Elena Udrea si Kelemen Hunor si a stabilit ca cei doi deputati au afectat independenta justitiei prin afirmatiile publice pe care le-au facut.

De asemenea, CSM si-a insusit raportul Inspectiei Judiciare si in ceea ce priveste declaratiile lui Adrian Sarbu, actionar majoritar al Mediafax Group.

------

Inspectia Judiciara a decis, miercuri, ca declaratiile Elenei Udrea au afectat independenta Justitiei.

Elena Udrea a declarat, intr-un interviu acordat pentru Hotnews, ca a depus un denunt la DNA impotriva lui Florian Coldea, director interimar SRI. Ce reactii au avut Coldea si Kovesi la acuzatiile grave facute de liderul PMP

Inspectorii au ajuns la concluzia ca declaratiile Elenei Udrea, Adrian Sarbu, si Kelemen Hunor reprezinta un atac la Justitie si aduc atingere independentei procurorilor.

In cazul Elenei Udrea, CSM a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor DNA, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata in comunicatul CSM. Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in urma declaratiilor lui Adrian Sarbu, dar si a comunicatului pe care acesta l-a emis dupa ce a fost retinut pentru 24 de ore.

Totodata, Kelemen Hunor i-a luat apararea lui Nagy Zsolt, acuzand justitia ca acesta "a fost neindraptatit" , referindu-se la dosarul privatizarilor strategice. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro