VIDEO PSD, intre putere si opozitie. Cum se impart taberele in PSD?

VIDEO PSD, intre putere si opozitie. Cum se impart taberele in PSD?

Daca Gabriel Oprea reuseste sa convinga cateva organizatii ale PSD sa treaca de partea lui, atunci poate sa mearga singur in alegeri. Pe de alta parte este Victor Ponta, cu fidelii lui, care se agata de guvernare. PNL si PDL sunt partide de orase, unde publicul este destul de fluctuant. Fanii lui Ponta ar putea zice ca oprea este de stanga, dar au o problema daca isi aduc aminte de perioada cu Basescu. Este posibil ca unul dintre cei sa iasa invingator si sa opuna si ostirile celor trei sau sa se rupa.

acum 64 luni (26 Jun 2015)

Principalele declaratii:

Dan Marinescu: Este o situatie inedita daca te uiti in istoria lor. Este pentru prima data cand acest partid nu are un lider autentic care sa-l preia. Partidul, acum cativa ani, putea sa formeze la orice ora doua Guverne. S-a vorbit de Guvernul Nastase, perioada care a coincis cu varful acestui partid. Cand spuneai de un Mitrea la Transporturi, Ioan Rus la Interne, Dan Matei Agaton, aveau o viziune.

Victor Ponta nu a crescut in partid si s-a evidentiat ca un lider. Era lidera Organizatiei de femei pentru ca voiau sa aiba o contrapondere la Ana Birchall. De aceea a pus-o si Ponta. Liviu Dragnea este material de import. El este de la PD. Nu este din greii din PSD. Fiecare va incerca sa gaseasca solutii de salvare. PSD nu poate sa afirme ca o sa castige alegerile din 2016. Unii dintre ei au devenit constienti ca se poate si mai rau, sa se prabuseasca. A ocupat si functia de secretar general, care cunoaste toata bucataria interna. S-a intamplat ce s-a intamplat cu acea condamnare, care nu i-a picat bine. L-a bucurat pe Victor Ponta, care a stiut ca Dragnea este un rival. Justitia, pe care o blameaza, l-a ajutat sa scape de Liviu Dragnea. Acum se duce prin teritoriu si sta de vorba cu organizatiile.

Agenda lui Dragnea este sa ia partidul. Mai este gruparea unor nemultumiti, care nu au apucat nimic nici cu Ponta. Aici exponentul principal este Marian Oprisan, care are organizatie puternica la Vrancea. Oprisan este in tandreturi cu Gabriel Oprea, care traieste un moment important al carierei lui. Daca stie ceva politica, isi da seama ca timpul nu este aliatul lui. Este constient ca partidul lui nu poate de unul singur. Daca Gabriel Oprea reuseste sa convinga cateva organizatii ale PSD sa treaca de partea lui, atunci poate sa mearga singur in alegeri. Pe de alta parte este Victor Ponta, cu fidelii lui, care se agata de guvernare. Cele doua grupari care vor sai ia partidul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro