VIDEO Primul om care a sarit fara parasuta de la 7.600 de metri: a colaborat cu Felix Baumgartner

VIDEO Primul om care a sarit fara parasuta de la 7.600 de metri: a colaborat cu Felix Baumgartner

Un parasutist si cascador american experimentat, Luke Aikins, in varsta de 42 de ani, a reusit in weekend o performanta incredibila, dupa ce a sarit fara parasuta sau costum de planat, de la altitudinea de 7.620 de metri, noteaza publicatia britanica "Daily Mail".

acum 47 luni (31 Jul 2016)

Un parasutist si cascador american experimentat, Luke Aikins, in varsta de 42 de ani, a reusit in weekend o performanta incredibila, dupa ce a sarit fara parasuta sau costum de planat, de la altitudinea de 7.620 de metri, noteaza publicatia britanica "Daily Mail". Unul dintre ei a filmat momentul, al doilea a recuperat aparatul de oxigen de care Aikins a avut nevoie la inceput, in timp ce al treilea a lasat o dara de fum in urma pentru ca cei aflati la sol sa poata urmari traseul parcurs de vedeta momentului.

Zona de aterizare, o plasa de siguranta de 30 pe 30 de metri, sustinuta de patru macarale, a fost semnalizata cu lumini, pentru a-l ajuta pe Aikins sa se orienteze din aer.

Captura YouTube

FOTO AP L-a ajutat pe iubitul Mihaelei Radulescu, Felix

Americanul a colaborat in 2012 si cu iubitul vedetei de televiziune Mihaela Radulescu, austriacul Felix Baumgartner, atunci cand acesta a stabilit recordul de inaltime pentru un salt cu parasuta de la altitudinea de 38 de kilometri, din stratosfera.

Dupa o cadere care a durat aproximativ doua minute, Aikins a aterizat nevatamat la punct fix, in plasa de protectie de dimensiunile unui teren de fotbal, momentul fiind transmis in direct de televiziunea americana Fox. Astfel, la finalul unei cariere de aproape de 26 de ani, Aikins a reusit realizarea recordului mondial pentru "cea mai inalta saritura fara parasuta sau costum de planat".

FOTO AP

Temerarul a fost asteptat la sol de sotia sa, Monica, si de fiul lui in varsta de 4 ani, Logan, care l-au imbratisat emotionati si fericiti ca totul s-a terminat cu bine. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro