VIDEO Primul cosmonaut roman, Dumitru Prunariu: "Ideea ca am fi putut fi vizitati de alte civilizatii mi se pare foarte realista"

VIDEO Primul cosmonaut roman, Dumitru Prunariu:

Nu exclude ideea ca s-a facut un contact cu extraterestrii Intrebat de public ce parere are despre filmul "Contact", al regizorului Robert Zemeckis, cu Jodie Foster in rolul principal, o pelicula despre contactul oamenilor cu o civilizatie extraterestra, Prunariu a sustinut ca nu l-a vazut, dar a precizat: "Noi asteptam contacte de gradul 3.

acum 42 luni (30 May 2016)

Dumitru Prunariu, al doilea invitat din programul TIFF Lounge, s-a intalnit astazi cu publicul in Piata Unirii din Cluj, evenimentul fiind moderat de jurnalistul Mihnea Maruta. In parteneriat cu Discovery Romania, TIFF i-a dedicat o proiectie speciala lui Dumitru Prunariu, pentru a celebra 35 de ani de la primul sau zbor in spatiu, in data de 14 mai 1981. Nu exclude ideea ca s-a facut un contact cu extraterestrii Intrebat de public ce parere are despre filmul "Contact", al regizorului Robert Zemeckis, cu Jodie Foster in rolul principal, o pelicula despre contactul oamenilor cu o civilizatie extraterestra, Prunariu a sustinut ca nu l-a vazut, dar a precizat: "Noi asteptam contacte de gradul 3. Nu numai eu, ci o comunitate stiintifica internationala e adepta faptului unei realitati, spunem noi, ca viata nu e specifica numai Pamantului, ca viata e universala si se dezvolta acolo unde gaseste conditii favorabile dezvoltarii, de aceea si cautam, acum, planete asemanatoare Pamantului. Numai ca spatiile sunt atat de mari, incat noi de pe Pamant nu ajungem sa investigam viata pe alte planete intr-un viitor previzibil". Fostul cosmonaut sustine ca nu exclude ipoteza ca un astfel de contact sa fi existat deja. "Nu exludem faptul ca alte civilizatii mult mai dezvoltate ne-au descoperit, nu vorbesc despr omuleti verzi vazuti dupa un colt de strada, dar ideea ca am fi putut fi vizitati de alte civilizatii mi se pare foarte realista. De asemenea ca am putea fi experimente, cine sie la ce scara universala am putea reprezenta un experiment global.Faptul ca nu se intervine in ceea ce facem noi pe Pamant este o chestie de etica", a detaliat Prunariu. De exemplu, in curand trimtem oameni pe Marte, unii vor spune intrucat atmosfera este incarcata cu dioxid de carbon: ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro