VIDEO Primele imagini de la locul tragediei din Retezat. Salvatorii au adus de pe munte trupurile celor doi copii

VIDEO Primele imagini de la locul tragediei din Retezat. Salvatorii au adus de pe munte trupurile celor doi copii

"Duminica, inca de la 05.30, jandarmi montani si salvamontisti au pornit in actiunea de recuperare a trupurilor celor doua persoane.Echipele s-au deplasat pe traseul Pietrele - Cabana Gentiana - Bordu Tomi - Custura Bucura - Caldarea Berbecilor, iar la intoarcere, de la locul producerii avalansei in sens invers catre Cabana Gentiana - Carnic La ora 11.18 echipele au ajuns la locul producerii avalansei si au desfasurat activitati specifice pentru transportarea trupurilor celor doua persoane decedate.

acum 71 luni (23 Apr 2017)

Duminica, in jurul orei 17:30, dupa 12 ore de la inceperea misiunii, jandarmii montani si salvamontistii implicati in actiunea de recuperare a trupurilor celor doi copii ce si-au pierdut viata in avalansa din Masivul Retezat au ajuns la Carnic.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi al Judetului Hunedoara, actiunea de recuperare a celor doi copii decedati s-a desfasurat in conditii extrem de dificile, din cauza traseului montan accidentat, acoperit cu un strat considerabil de zapada afanata, cat si din pricina conditiilor meteorologice neprielnice (ceata, temperaturi sub 10?C, vant in rafala pana la 80 km/h).

"Duminica, inca de la 05.30, jandarmi montani si salvamontisti au pornit in actiunea de recuperare a trupurilor celor doua persoane.Echipele s-au deplasat pe traseul Pietrele - Cabana Gentiana - Bordu Tomi - Custura Bucura - Caldarea Berbecilor, iar la intoarcere, de la locul producerii avalansei in sens invers catre Cabana Gentiana - Carnic La ora 11.18 echipele au ajuns la locul producerii avalansei si au desfasurat activitati specifice pentru transportarea trupurilor celor doua persoane decedate. Misiunea din Retezat de recuperare a victimelor avalansei

La actiunile din Masivul Retezat executate pentru salvarea victimelor avalansei, precum si pentru recuperarea corpurilor celor doua persoane decedate au participat 18 jandarmi montani si 36 de salvamontisti.

Sambata dupa-amiaza, un grup de sapte persoane, din care faceau parte si trei minori, respectiv Carla Popescu (16 ani), Dor Geta Popescu (14 ani) si Erik Gulacsi (13 ani), dar si tatii copiilor si doua femei, cu varste de 38 de ani si 40 de ani, a fost surprins de o avalansa produsa in zona Bucura - Varful Pelegii. "Cei cinci raniti, recuperati sambata seara au fost predati echipelor medicale si au fost transportati doi la Centrul de Primiri Urgente Hateg si trei la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro