VIDEO Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, retinut de procurori

VIDEO Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, retinut de procurori

Secretarul CMC este banuit ca, in perioada documentarii, ar fi pretins, in repetate randuri, mijloace financiare sau bunuri de la reprezentantii unor agenti economici si unii consilieri municipali pentru diferite servicii precum: includerea pe ordinea de zi a Consiliului a unor proiecte privind perfectarea unor acte pentru prelungirea termenului de arenda pentru diferite terenuri;

acum 81 luni (25 May 2017)

UPDATE 20.00 Dorin Chirtoaca a fost retinut de CNA. La iesirea din Primarie, un grup de simpatizanti ai PL a scandat "Moscova nu uita, Moldova nu e a ta" si "Dodon la puscarie", "Dorin suntem cu tine".

UPDATE 19.05 CNA informeaza ca in total, in urma perchezitiilor de la Primarie, sunt noua persoane retinute in dosare de corupere, trafic de influenta si depasirea atributiilor de serviciu.

Consilierii municipali retinuti sunt Oleg Oniscenco (vedeti mai jos imagini video cu retinerea acestuia) si Ghenadie Dumanschi, dar si secretarul Consiliului Municipal Chisinau, Valeriu Didencu, au fost retinuti de CNA. Acestia sunt retinuti in cadrul mai multor dosare ce vizeaza fapte de corupere pasiva, trafic de influenta si depasirea atributiilor de serviciu. Cazurile au fost documentate timp de cateva luni, perioada in care au fost colectate probe video si audio privind comiterea mai multor abuzuri, printre care oferire si luare de mita, influentare a unor decizii ale CMC si favorizarea unor agenti economici. Secretarul CMC este banuit ca, in perioada documentarii, ar fi pretins, in repetate randuri, mijloace financiare sau bunuri de la reprezentantii unor agenti economici si unii consilieri municipali pentru diferite servicii precum: includerea pe ordinea de zi a Consiliului a unor proiecte privind perfectarea unor acte pentru prelungirea termenului de arenda pentru diferite terenuri; pentru pregatirea setului de documente in vederea cumpararii-vanzarii unor terenuri, pentru aprobarea planurilor urbanistice pentru anumite obiecte. Potrivit materialelor cauzei, secretarul CMC ar fi pretins si acceptat diferite sume de bani pentru influentarea membrilor Consiliului sau altor responsabili din cadrul Primariei. Noua persoane au fost retinute in urma actiunilor de urmarire penala pentru 72 de ore, urmand ca procurorii sa decida ulterior solicitarea arestarii preventive.

Amintim ca sapte persoane au fos... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro