VIDEO Prima prelevare de inima din acest an: organele unui tanar de 35 de ani salveaza mai multe vieti

VIDEO Prima prelevare de inima din acest an: organele unui tanar de 35 de ani salveaza mai multe vieti

Radu Zamfir, echipa de la Targu Mures de Cosmin Opris, iar cea de la Cluj, de la Institutul de Transplant Renal, de Liviu Constantin.

acum 74 luni (11 Apr 2018)

Tanarul oradean suferea de hipertensiune arteriala si i s-a facut rau. Din data de 7 aprilie era internat la sectia de Terapie Intensiva, insa a intrat in moarte cerebrala si nu a mai putut fi salvat de catre medici.

In aceasta dimineata, dupa ce familia si-a dat acceptul, echipaje de medici au sosit la Oradea pentru a preleva organele. Carmen Pantis, coordonatorul programului de transplant de la Spitalul Judetean din Oradea.

Inima a fost transportata cu ajutorul unui elicopter SMURD la Institutul de Boli Cardiovasculare din Targu Mures, ficatul si corneele vor ajunge la Bucuresti, iar rinichii la Institutul de Transplant Renal din Cluj Napoca.

"Aceasta operatie de prelevare a fost a treia in acest an in Oradea, insa este prima la nivel national, din 2018, in cadrul careia s-a pelevat cordul. Echipa de la Bucuresti a fost condusa de dr. Radu Zamfir, echipa de la Targu Mures de Cosmin Opris, iar cea de la Cluj, de la Institutul de Transplant Renal, de Liviu Constantin. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro