VIDEO Presedintele Iohannis si Dacian Ciolos, in Parcul Coloanei lui Brancusi. Prim-ministrul a promis sustinere pentru modernizarea Ansamblului

VIDEO Presedintele Iohannis si Dacian Ciolos, in Parcul Coloanei lui Brancusi. Prim-ministrul a promis sustinere pentru modernizarea Ansamblului

A trecut in revista Garda de Onoare si a vorbit in discursul sau despre importanta bataliei de la Podul Jiului si eroismul pe care l-au aratat oamenii simpli din Targu Jiu: "Batalia de la Podul Jiului a fost unul dintre cele mai importante exemple de curaj demn de marea cronica a primului Razboi Mondial.

acum 88 luni (28 Oct 2016)

Actiunile s-au desfasurat in Parcul Coloanei, acolo unde se afla Coloana fara de Sfarsit, monumentul simbol al Romaniei, care face parte din Ansamblul monumental "Calea Eroilor", inchinat eroilor care s-au jertfit in Primul Razboi Mondial. A trecut in revista Garda de Onoare si a vorbit in discursul sau despre importanta bataliei de la Podul Jiului si eroismul pe care l-au aratat oamenii simpli din Targu Jiu:

"Batalia de la Podul Jiului a fost unul dintre cele mai importante exemple de curaj demn de marea cronica a primului Razboi Mondial.

Presedintele a vorbit si despre opera si personalitatea lui Constantin Brancusi: "Tot in anul 2016 s-au implinit 140 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi. Acest aforism a lui Brancusi un excelent indemn pentru noi si in primul rand pentru tinerii generatiei centenarului"

"Aveti toata disponibilitatea Guvernului sa duceti la capat acest proiect de restaurare"

Premierul Dacian Ciolos a vorbit despre eroismul Ecaterinei Teodoroiu si al locuitorilor municipiului Targu Jiu, care au luptat pentru a-si apara orasul de invazia trupelor germane si au reusit, in acest fel, sa intarzie mai mult timp inaintarea armatei catre Campia Romana.

Primul ministru le-a dat o veste buna locuitorilor municipiului Targu Jiu, afirmand ca va sustine modernizarea Ansamblului Calea Eroilor: "V-a oferit Brancusi in ingrijire aceasta Cale a Eroilor, iar noi, inclusiv Guvernul, avem datoria sa va ajutam sa faceti acest lucru. I-am spus domnului primar ca aveti toata disponibilitatea Guvernului sa duceti la capat acest proiect de restaurare al Caii Eroilor".

La finalul manifestarilor, Iohannis a discutat cu cetatenii prezenti in Parcul Coloanei si chiar a fost de a acord sa faca fotografii "selfie" cu cativa tineri. Presedintele a mai primit cadou o cheie din aur de la un localnic, o carte si mai multe ses... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro