VIDEO Premiera in Romania: rechini vii plimbati prin tara int-un camion transformat in acvariu

VIDEO Premiera in Romania: rechini vii plimbati prin tara int-un camion transformat in acvariu

In aprilie 2009, 11 persoane au murit dupa ce o platforma petroliera Deepwater Horizon din Golful Mexic a explodat, iar aproximativ 4,9 milioane de barili de petrol au ajuns in ocean, provocand, probabil, cel mai mare dezastru ecologic din istoria SUA. In ciuda spatiului mic in care traiesc rechinii, o remorca de TIR, reprezentantii expozitiei sustin ca pestii au conditii optime, traind in 15.000 de litri de apa de mare.

acum 115 luni (19 Sep 2014)

Rechinii sunt adusi din Franta, acolo unde locuieste proprietarul acestora, un biologul marin care a salvat rechinii de la moarte, in 2010, in urma dezastrului ecologic din Golful Mexic. In aprilie 2009, 11 persoane au murit dupa ce o platforma petroliera Deepwater Horizon din Golful Mexic a explodat, iar aproximativ 4,9 milioane de barili de petrol au ajuns in ocean, provocand, probabil, cel mai mare dezastru ecologic din istoria SUA. In ciuda spatiului mic in care traiesc rechinii, o remorca de TIR, reprezentantii expozitiei sustin ca pestii au conditii optime, traind in 15.000 de litri de apa de mare. Nu o sa ne oprim nici in timpul iernii pentru ca apa este in permanent tinuta la 24 de grade", a explicat unul dintre organizatori.

Un bilet de intrare pentru copii costa 8 lei, iar pentru un adult costul este de 12 lei. Cei interesati trebuie sa stie ca un timp de 5-10 minute alocat vizitarii expozitiei este suficient, toata expozitia fiind un acvariu de dimensiuni mari in care inoata patru rechini. Pentru cei care au vazut rechini in vacantele din strainatate, expozitia nu are nimic spectaculos, dar pentru cei care nu au mai avut ocazia sa vada un rechin viu, experienta poate fi una interesanta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro